El pressupost de l'Ajuntament de Cassà de la Selva inclou aquest any 15.000 euros en ajudes per a la rehabilitació de façanes i edificis, una xifra 15 vegades superior a la de l'anterior pressupost del 2015, que era de 1.000 euros.

Aquesta ajuda econòmica s'atorgarà als ciutadans que la demanin expressament en el moment de sol·licitar la llicència d'obres. Les actuacions que poden ser objecte d'aquesta aportació són les rehabilitacions de façanes deteriorades d'edificis amb una antiguitat mínima de 25 anys, així com les rehabilitacions de masies o habitatges inclosos al Catàleg de Béns Protegits o situats al barri vell del poble.

L'import final de la subvenció municipal, que es determinarà a final d'any una vegada s'hagi valorat la totalitat d'obres acabades durant aquest exercici, es farà efectiu a principis de l'exercici següent a la finalització de les obres. La quantitat final variarà en funció dels metres quadrats que s'hagin rehabilitat i el pressupost de l'obra, tal com recull l'ordenança d'aquesta matèria.

L'alcalde de Cassà de la Selva, Martí Vallès, va destacar que aquest augment de la partida econòmica destinada al pla d'embelliment urbà "és un gest simbòlic per incentivar la rehabilitació de façanes i habitatges antics amb la finalitat d'aconseguir un poble més agradable".