De res servirà a l'assassí de Caldes, Antonio Alcaraz Sencianes, escriure una carta al tribunal de la secció quarta de l'Audiència Provincial de Girona demanant que anul·li la sentència de 21 anys de presó que li va imposar perquè mentre no presenti un recurs al Tribunal Suprem no té cap possibilitat d'aconseguir res. Encara que el criminal va admetre haver degollat la seva cunyada i tallat el coll de la seva dona davant les seves nebodes, la sentència no és ferma. Si bé l'admissió de fets es va aconse?guir després que fiscalia, acusacions particulars i defensa acordessin la pena i això donava peu a entendre que no es discutiria l'acord.

Però l'assassí s'ha retractat i ha acusat el seu advocat defensor i la fiscal del cas d'haver-lo pressionat per acceptar l'acord. Formalment, es va celebrar el judici però renunciant-se a gairebé tota la prova quan ell va declarar que era cert tot el relat de fets que havia exposat la fiscal del cas, Sandra Fagil. Tanmateix, el seu advocat defensor, Francesc Xavier López Vegas, ha sol·licitat al tribunal una resolució aclaridora perquè considera que el relat acceptat "és molt dur". Això, al mateix temps, permet al condemnat guanyar temps per presentar el recurs de casació al Tribunal Suprem perquè fins que no es dicti la resolució aclaratòria no començarà a comptar el termini per presentar recurs.

Respecte la petició de nul·litat, aquesta només tindria sentit sol·licitar-la al tribunal de l'Audiència Provincial si la sentència dictada fos ferma, perquè aleshores no hi ha possibilitat d'anar a una segona instància. En el present cas, encara es pot pronunciar el Tribunal Suprem i, si aquest acordés la nul·litat, el judici a l'assassí s'hauria de tornar a celebrar però amb un tribunal diferent ja que l'actual estaria "contaminat" perquè ja va celebrar la vista oral el 25 de gener.