Pau Presas serà el nou portaveu d'ERC a la Diputació de Girona en substitució de David Mascort, que va renunciar al càrrec després de ser nomenat nou secretari general al Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació. Presas, que també és el regidor d'Hisenda a Cassà, prendrà possessió a la Diputació una vegada la Junta Electoral Central enviï la documentació i la credencial necessària a la institució provincial.

Segons ERC, Presas respon a la voluntat de la direcció gironina de la formació de posar al grup de la Diputació de Girona un perfil que sigui similar a Mascort, que també està vinculat a l'Executiva provincial i que pot contribuir amb la seva experiència a la coordinació de l'equip dels republicans. A l'hora de valorar el nomenament, Presas ha explicat que afronta el repte "amb il·lusió i humilitat", mentre ha destacat: "És un honor poder assumir noves responsabilitats en un moment polític com el que estem vivint".

El nou portaveu d'ERC a la Diputació ha afirmat: "M'incorporo amb tres línies clares de treball que són la transparència en tot allò que dugui a terme la Diputació, ajudar a tirar endavant el procés d'independència i donar servei a tots els municipis". Nascut a Cassà (1989), Pau Presas compaginarà el càrrec de primer tinent d'alcalde i regidor d'Hisenda a l'Ajuntament de Cassà amb la Diputació.