Sant Feliu de Pallerols presenta el projecte dels Horts d´en Soler

17.02.2016 | 07:14

L'Ajuntament de Sant Feliu de Pallerols ha anunciat la presentació de l'avantprojecte dels Horts d'en Soler. L'acte està programat per demà a les 8 del vespre, a ca les Hermanes.
L'Ajuntament de Sant Feliu de Pallerols va publicitar el projecte dels Horts d'en Soler a finals del 2014. Es tracta de cinc hectàrees situades a la falda de la muntanya de la Salut. Eren els horts que fa uns 40 o 50 anys conreaven els veïns que vivien al centre del poble.
Els veïns els conreaven perquè en Soler (el primer propietari) els hi va vendre a bon preu. El fet va causar que, en el seu dia, l'Ajuntament hagués de buscar els propietaris per arribar a acords de cessió o de continuïtat.
Ahir, l'alcalde Joan Casas va explicar que la fase de cessió ja està acabada. Va definir: «Es tractava de trobar els propietaris -que en alguns casos ni ho sabien- i, si no hi estaven interessats, que els cedissin a l'Ajuntament perquè un altre els pogués conrear». Després, l'Ajuntament va passar a una segona fase, en la qual van netejar l'espai.
Segons Casas, l'acte de dijous suposarà l'inici de la concreció de la idea. Va assenyalar que ja hi ha molta gent que ha passat per l'Ajuntament per interessar-se pel conreu d'un hort. Va assenyalar: «Els proporcionarem aigua i un marcatge clar de les parcel·les». A més, la voluntat és que els hortalans més experimentats expliquin als altres quan o com s'han de plantar les verdures, quan s'han de regar i quan s'han de recollir.

Turisme
El projecte dels Horts d'en Soler va més enllà del conreu. Segons Casas, «és un projecte turístic». Va explicar que hi hauran espais que tidran arbres fruiters i d'altres seran per a herbes medicinals. Aquesta part estarà dedicada a visites guiades.
L'Ajuntament també té en compte la importància de la recuperació del paisatge. Fins fa poc, l'aspecte visual de la zona era la d'un espai herbat i descontrolat. A partir de la neteja, ja té un altre aspecte. La imatge final ha de ser la d'un espai de parcel·les ordenat, amb parts seques refetes, sobre les quals hi hauran els horts.
A més, la socialització dels horts és considerada com un element per a la cohesió social. Es tracta d'uns llocs que propicien el contacte personal i l'intercanvi d'experiències en el conreu de les verdures.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

Salt vol crear una taxa pels habitatges buits o desocupats

Salt vol crear una taxa pels habitatges buits o desocupats

Aquesta és una de les propostes que presentarà l'equip de govern en el ple d'avui sobre les...

Dani Ramírez inaugura la Fira del Bolet d´Albanyà

Dani Ramírez inaugura la Fira del Bolet d´Albanyà

Un cop realitzat el concurs de collita de bolets, el municipi d'Albanyà va celebrar ahir la Fira...

Figueres lliura les distincions de la ciutat

Figueres lliura les distincions de la ciutat

Narcís Bardalet, els advocats i Josep Peñuelas, els guardonats

Tornar a la Garrotxa per viure i treballar

Tornar a la Garrotxa per viure i treballar

En els períodes crus de la crisi van haver d'emigrar i ara els joves han respost a la crida de...

L´Estat denunciarà els ajuntaments gironins que van obrir el 12-O

L´Estat denunciarà els ajuntaments gironins que van obrir el 12-O

Els consistoris que van treballar el dia de la Hispanitat disposen de 20 dies hàbils per enviar la...

Enllaços recomanats: Premis cinema