Part del temps que Antonio Alcaraz Sencianes passa la presó el dedica a escriure cartes. La darrera, al seu advocat, Francesc Xavier López, a qui ha retret que vulgui deixar de representar-lo ara que vol presentar un recurs al Tribunal Suprem per revocar la sentència que ell va consentir i que el condemna a 21 anys de presó per haver matat la seva cunyada i haver tallat el coll a la seva dona davant les seves nebodes a Caldes de Malavella.

En la missiva, li mostra la seva «sorpresa» per aquesta renúncia i li recorda que no li consta que l'hagi presentada «ni davant l'Audiència Provincial ni el Col·legi d'Advocats de Girona». Afirma també desconèixer la raó per la qual ja no vol seguir representant-lo «en un moment tan delicta de la meva defensa».

L'advocat va prendre aquesta decisió després que Alcaraz Sencianes escrivís una altra missiva a l'Audiència Provincial assegurant que havia acceptat una condemna de 21 anys de presó perquè havia sigut pressionat pel seu advocat i la fiscalia. Entén el lletrat que la seva intervenció va ser «correcta tant en les negociacions com en l'acte de judici» i per tant es considera «deslegitimat» per presentar un recurs sobre un pacte que ell mateix va negociar.

La disconformitat

Una de les raons que esgrimeix l'assassí per recórrer la sentència és que disposa d'un informe pericial que demostra com pateix un trastorn de la personalitat que no es va tenir en compte a l'hora de dictar la sentència el dia que va admetre els fets davant el tribunal de la secció quarta de l'Audiència de Girona.