L'exdelegat del Govern de Girona, Jordi Martinoy, tornarà a l'arena política. En aquest cas com a director dels Serveis Territorials de Justícia. El nomenament es produirà a finals d'aquesta setmana i amb aquest només faltarà per completar el relleu de Josep Trias, delegat de Salut, i d'Assumpció Rodríguez, al departament de Governació.

Jordi Martinoy va néixer a Torroella de Montgrí l'any 1967, encara que viu a Girona des de fa 25 anys. És llicenciat en Dret i va cursar un màster en Gestió Pública a la Universitat Autònoma de Barcelona. Va aconseguir una plaça com a funcionari del Cos Superior de la Generalitat després de superar unes oposicions i ha desenvolupat funcions de tècnic jurista en diversos departaments i com a assessor jurídic d'ens locals. Al seu currículum polític, sempre de la mà d'Esquerra Republicana de Catalunya, figura haver estat regidor a Torroella entre el 1991 i el 1995. Posteriorment, i gràcies al primer pacte del tripartit, va ser nomenat director dels serveis territorials de Governació i Administracions Públiques a Girona l'any 2004. Però l'expulsió d'Esquerra del Govern de Pasqual Maragall va fer-lo caure de la taula de delegats. Però les eleccions següents va ser ERC qui va assumir les competències i el 2006 va assumir el càrrec de delegat del Govern a Girona. Sota el seu mandat es va inaugurar la nova seu de la Generalitat a l'antic Hospital de Santa Caterina. També va ser número 2 d'ERC a Girona en les eleccions municipals de 2011.

Fa poc més d'una setmana, Marta Casacuberta i Elisenda Guillaumes van ser nomenades delegades territorials a les Comarques Gironines de la Conselleria de Treball, Afers Socials i Famílies i la conselleria d'Agricultura respectivament en el marc de la remodelació de l'administració territorial de la Generalitat de Catalunya després del nomenament del Govern dirigit per Carles Puigdemont.