Protecció Civil beneeix les vuit noves agrupacions gironines

Les de Platja d'Aro i Sant Feliu de Guíxols reben mencions especials en l'acte del dia del voluntari

09.03.2016 | 07:25
Foto de família de l´acte del dia del voluntari de protecció civil celebrat a Lleida.
Foto de família de l´acte del dia del voluntari de protecció civil celebrat a Lleida.

L'acte institucional de celebració del Dia del Voluntari de Protecció Civil va beneir les noves Associacions de Protecció Civil que s'han creat a Catalunya el passat 2015 entre els quals hi ha les de les Comarques Gironines, de Celrà, Santa Cristina d'Aro, Girona ciutat, Banyoles, la Bisbal d'Empordà, Sant Climent Sescebes, Maçanet de La Selva i Vilafant.

L'acte va tenir lloc a l'auditori de La Llotja de Lleida, i va ser presidit pel director general de Protecció Civil de la Generalitat, Joan Delort i per l'alcalde de Lleida, Àngel Ros. El director general de Protecció Civil, Joan Delort, va glosar els valors dels voluntaris de protecció civil, i va destacar la important tasca que fan i el seu caràcter voluntari i altruista. Delort va parlar d'un "enfortiment i endreça de tot el sistema del voluntariat", el qual ha crescut "de forma exponencial els darrers 3 anys". Pel que fa a l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, va dir que "els voluntaris transmeten i exemplifiquen a la societat el valor de treball solidari pels altres".

En l'apartat d'anuncis, Delort va explicar a l'acte que la Direcció General de Protecció Civil lliurarà, en els propers mesos, dues emissores de la xarxa de comunicacions RESCAT a cada una de les Associacions de Voluntaris Protecció Civil registrades "per establir un nexe de comunicació constant quan sigui necessari"; i també que es programarà a l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya un nou curs de comandaments al segon semestre per als caps de les entitats. Els dos anuncis són reivindicacions que fa temps que demanava el voluntariat de Protecció Civil.

Mencions gironines
Al marge dels parlaments es va fer el lliurament de les distincions, entre els quals 4 mencions honorífiques i 6 felicitacions. De les quatre mencions honorífiques una va anar per a l'Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Sant Feliu de Guíxols. Les altres tres van ser per la Protecció Civil de Lleida, d'Amposta i de Montbrió del Camp.

Pel que fa a les felicitacions que es van donar a l'acte per mèrits i trajectòria professional una d'elles va ser per l'Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Castell- Platja d'Aro en reconeixement a l'organització de l'exercici logístic d'evacuació d'un centre d'acollida del municipi el 27 de març de l'any passat. Les altres felicitacions van ser per a l'Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Sant Fost de Campsentelles, la de Lleida, la de Cardona, la de Vilanova del Camí i la de Sant Adrià de Besòs.

Actualment hi ha 106 associacions i 1.262 voluntaris al Registre especial de Protecció Civil del Departament d'Interior (, i 14 associacions més fent els tràmits de registre. L'any passat, en aquestes mateixes dates, hi havia 90 associacions inscrites i 1.060 voluntaris.

Les associacions inscrites des de gener de 2015 són: Celrà, Santa Cristina d'Aro, Calafell, Balenyà, Banyoles, Girona, la Bisbal d'Empordà, Sant Climent Sescebes, Maçanet de la Selva, Torelló, Santa Margarida i els Monjos, Vilafranca del Penedès, Vilamajor, Vilafant, el Vendrell, Sarrià de Ter, Vilablareix, i Rubí.

Per demarcacions, Barcelona és la que té registrades més Associacions de Voluntaris de Protecció Civil (35 AVPC); seguida de Girona (33 AVPC); Catalunya Central (13); Tarragona (12); Terres de l'Ebre (7); Lleida (5) i Alt Pirineu (1).

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

Salt vol crear una taxa pels habitatges buits o desocupats

Salt vol crear una taxa pels habitatges buits o desocupats

Aquesta és una de les propostes que presentarà l'equip de govern en el ple d'avui sobre les...

Dani Ramírez inaugura la Fira del Bolet d´Albanyà

Dani Ramírez inaugura la Fira del Bolet d´Albanyà

Un cop realitzat el concurs de collita de bolets, el municipi d'Albanyà va celebrar ahir la Fira...

Figueres lliura les distincions de la ciutat

Figueres lliura les distincions de la ciutat

Narcís Bardalet, els advocats i Josep Peñuelas, els guardonats

Tornar a la Garrotxa per viure i treballar

Tornar a la Garrotxa per viure i treballar

En els períodes crus de la crisi van haver d'emigrar i ara els joves han respost a la crida de...

L´Estat denunciarà els ajuntaments gironins que van obrir el 12-O

L´Estat denunciarà els ajuntaments gironins que van obrir el 12-O

Els consistoris que van treballar el dia de la Hispanitat disposen de 20 dies hàbils per enviar la...

Enllaços recomanats: Premis cinema