La Fundació Oncolliga Girona ja té entre mans un nou repte esportiu solidari. Després d'organitzar en dues edicions la cursa Oncotrail, ara l'entitat prepara l'Oncobike, que se celebrarà el 12 de novembre a la Vall del Llémena, i que recollirà fons per a millorar els serveis que ofereix als malalts de càncer i a les seves famílies.

Després d´un primer intent fallit d´organitzar l´estiu passat una versió de l'Oncotrail per a amants de la bicicleta, l´Oncolliga reprèn ara el projecte amb Klassmark, una empresa amb una àmplia experiència en l´organització de proves de muntanya. La prova tindrà un itinerari de 200 quilòmetres que recorrerà els camins i pistes de la Vall de Llémena: el centre neuràlgic de la prova s'ubicarà a Sant Gregori, que acollirà la sortida i l'arribada, però el recorregut també passarà per Canet d'Adri, Sant Martí de Llémena i Sant Aniol de Finestres.

Per participar-hi, els diferents equips hauran de reunir un total de sis ciclistes, dos dels quals sempre hauran d´estar en ruta al llarg de tota la prova, que es desenvoluparà per relleus per a adaptar-se a tot tipus de corredors. L'objectiu de l'organització, expliquen des de l'Oncolliga, és que l'Oncobike sigui factible per a tot ciclista que tingui una bona condició física, per això el recorregut no presentarà exigències tècniques.

A més de la inscripció, cada un dels equips haurà de fer un donatiu de 500 euros a la Fundació Oncolliga Girona. Els diners recaptats en aquesta primera edició es destinaran a finançar millores en els dos pisos-residència que l´entitat té al barri de Sant Ponç de Girona, a tocar de l'hospital Josep Trueta. Estan a l'abast de les famílies dels malalts de càncer hospitalitzats al centre, que s'hi poden estar de manera gratuïta. Els pisos es van adquirir els anys 1998 i 2006 i l´entitat té previst fer-hi algunes millores, com ara pintar, canviar mobiliari i matalassos i adquirir dos televisors nous. El pressupost total d´aquests treballs és d´aproximadament 20.000 euros.