El grup municipal d'ERC a l'Ajuntament d'Olot reclama situar els nous camps de futbol base a les Planotes. Argumenten: «La proposta de les Planotes és millor perquè té unes possibilitats de creixement i de millora en els serveis que la del Morrot no té». Afegeixen: «D'altra banda, l'entorn de les Planotes ens sembla molt millor per a la pràctica esportiva que darrere el polígon industrial del Morrot».

La reclamació arriba després d'una presentació pública del projecte el 14 de març, de la Junta de la Junta de Govern del 17 de març, en la qual l'Ajuntament va aprovar invertir 1.750.000 € en el projecte, i després del ple del 17 de març, en el qual els camps no van ser motiu de precs ni preguntes.

Segons exposa ERC, «en uns moments difícils com els actuals, les inversions s'han d'escollir bé. Matisen que ells estan a favor de difondre la pràctica esportiva per la salut, el benestar, l'equilibri social i el progrés econòmic».

Valoren que «la proposta que fa l'actual equip de govern significa un pas endavant perquè millora l'oferta actual de camps de futbol a la ciutat». Oposen:?«Creiem que no és la millor opció ni la que des d'ERC havíem treballat en els últims mesos amb l'equip de govern».

Consideren que «l'únic motiu per decantar-se per l'opció del Morrot és que té un pressupost lleugerament més baix i que es pot executar més ràpidament». Raonen: «Si es tria pel preu i per les presses les instal·lacions poden acabar sortint més cares i no veiem per què s'han de tirar endavant ara mateix». Assenyalen:«Potser seria més convenient esperar l'arribada d'alguna subvenció d'altres administracions o institucions o bé començar per un camp i ampliar la instal·lació a mesura que es pugui i segons les necessitats.

Josep Maria Corominas (alcalde d'Olot per CiU) -a la presentació del projecte- va explicar els mo?tius, pels quals l'Ajuntament es va decantar pel Morrot i no per les Planotes. Corominas raona que no són moments per invertir en projectes excessius i que per a ell la pràctica del futbol base no pot augmentar gaire més. En tot el 2015, la ciutat va créixer en 31 habitants.