Mas avisa la CUP que les desconfiances «sempre porten Catalunya a l´atzucac»

En un consell de federació a Sant Gregori, remarca que un repte de Convergència és eixamplar la base sobiranista

31.03.2016 | 00:00
Els assistents al consell de federació de CDC que es va celebrar a l´Espai La Pineda de Sant Gregori.
Els assistents al consell de federació de CDC que es va celebrar a l´Espai La Pineda de Sant Gregori.

El president de CDC, Artur Mas, va ser ahir al vespre el protagonista del consell de federació que el partit va celebrar a l'Espai La Pineda de Sant Gregori. La trobada va comptar amb l'assistència de desenes d'alcaldes, delegats territorials i altres responsables de Convergència a les comarques gironines, juntament amb militants de la formació. L'acte tenia com a objectiu que els assistents expressessin la seva opinió sobre quin ha de ser el futur de CDC; unes línies que el partit preveu definir al congrés nacional que farà el proper mes de juny. Abans que comencessin les intervencions dels assistents, Mas va pronunciar un discurs en el qual va remarcar els reptes que, segons el seu parer, Convergència ha d'afrontar.
Mas va fer referència a l'actualitat política, ja que va avisar a la CUP que la possibilitat d'eixamplar la base sobiranista no es resoldrà «si ens dediquem tot el dia a marcar-nos entre sobiranistes». «Les desconfiances sempre han portat Catalunya a l'atzucac», va afirmar l'expresident de la Generalitat, que va afegir: «També l'excés de gesticulació». Així mateix, Mas va valorar que un dels reptes de CDC és eixamplar la base sobiranista de Catalunya perquè passi del 50%. «Nosaltres podem ajudar a passar aquesta barrera. Tots els altres que creuen en el sí, també s'ho haurien de replantejar», va considerar Mas.
«El repte és que en algun moment dels propers mesos, quan ens tornem a comptar de manera definitiva, hàgim passat el 50%», va destacar el president de Convergència, que va subratllar que la política catalana «ha derivat cap a una fragmentació molt gran». Per això, Mas va qüestionar si «una gran fragmentació és el que realment ens convé com a país o bé concentrar algunes forces polítiques per articular i vertebrar Catalunya». «La fragmentació existeix a alguns països europeus, però tenen cultura de coalició, d'acord i de pactes», va insistir Mas, que va afegir: «Aquí encara no estem prou entrenats», ja que va recordar que «alguns pactes que són evidents costen Déu i ajuda fer-los».

L'exemple del País Basc
Davant la «manca d'esforç» de fer pactes, l'expresident de la Generalitat va remarcar la situació del País Basc. «Si trobeu un basc del PP, de Bildu i del PNB, tots defensen el concert econòmic. Vol dir que allà hi ha alguna cosa que està per sobre de qualsevol discussió. Això a Catalunya no sempre passa en temes bàsics i elementals», va posar de manifest Mas. També va assegurar que «si realment es vol fer un país nou, que vol dir repensar-ho tot, això exigeix que els actors polítics també facin el mateix exercici».
A part d'eixamplar la base sobiranista, Mas va destacar que un altre dels reptes de CDC és «com preparem Catalunya». «Segons com es decideixi i qui decideixi, les coses poden anar a millor o a pitjor. Com a formació hem d'estar al dia perquè, quan arribi el moment d'exercir, hi hagi un partit que pugui fer la feina», va subratllar Mas, que va considerar que tornar a l'Estatut d'abans del Tribunal Constitucional, com ha defensat l'expresident del Govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, «no és un projecte alternatiu». Per això, Mas va concloure que Convergència ha de ser una formació «capaç d'aprofitar les noves eines» perquè Catalunya «acabi sent el país que tantes vegades hem desitjat». Una vegada finalitzat el discurs de Mas, el consell de federació de CDC va continuar a porta tancada amb les intervencions dels assistents.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

Els alumnes gironins amb el menjador gratuït baixen un 19%

Els alumnes gironins amb el menjador gratuït baixen un 19%

En canvi, els estudiants de la demarcació que reben un ajut del 50% per a aquest servei pugen un...

Un vedell refugiat al santuari Gaia es retroba amb la seva mare

Un vedell refugiat al santuari Gaia es retroba amb la seva mare

Una campanya a la xarxa permet que els dos animals tornin a estar junts després de tres mesos...

Propostes d´oci per fer aquesta tarda a les comarques gironines

Propostes d´oci per fer aquesta tarda a les comarques gironines

Conferències, presentacions de llibre, exposicions, premis i contes per als petits

Dani Ramírez inaugura la Fira del Bolet d´Albanyà

Dani Ramírez inaugura la Fira del Bolet d´Albanyà

Un cop realitzat el concurs de collita de bolets, el municipi d'Albanyà va celebrar ahir la Fira...

Enllaços recomanats: Premis cinema