La ruta del Cap Ras: Entre Llançà i Colera hi trobem el cap ras, una petita península on perdre-s´hi descobrint el gran contrast de cales que ens ofereix. Començant per Cala de Bramant, una de les joies rocoses i abruptes de la Costa Brava, continuant per la fina Platja del Borró, i descobrint les caletes de roca escarpada a ple mar obert com el Borró del Mig. Per acabar la ruta, podem gaudir d´un passeig prop de la riba on hi descansen les Vinyes de Garbet.

D'Aiguablava a Aiguafreda: Per qui prefereixi anar per camins rocosos i trams de força pendent, aquest és l'indicat. El recorregut transcorre per una part del Cap de Begur i són set quilòmetres des d´Aiguablava, al sud, fins a Aiguafreda, al nord, en els que gaudiràs de cales i platges úniques, com la de Fornells, Fonda i la rocosa de sa Tuna, on s´hi troba la impressionant cova de Begur.

El tram comença a la platja idíl·lica d'Aiguablava, amb un entorn natural gairebé verge i quan ens endinsem per camí de ronda, de seguida hi comencem a trobar petites cales i ports com la Cala d´en Maleret, la Cala de Ses Orats o el Port d'Esclanyà.

De l'Almadrava a la Cala Montjoi: El camí de Ronda s'inicia al començament del Parc Natural del Cap de Creus i es remunta cap a la punta Falconera, on el camí puja i baixa en funció del relleu abrupte, passant entre pinedes i penya-segats arran de mar i per diverses cales d´identitat contrastada com la cala Lladó i més endavant, separades pel cap Blanc, la Cala Murtra i la Cala Rostella . Finalment, el camí ens conduirà a la Cala Montjoi.

De Cala Pola a la Platja Mar Menuda: És una sortida circular que permet apreciar l'espectacularitat del paisatge costaner del massís d'Ardenya Cadiretes. Els vessants marítims d'aquest massís baixen de forma sobtada fins al mar configurant una costa de penya-segats articulats amb petites cales, constituint un escenari natural de valors estètics i paisatgístics excepcionals. Part del seu recorregut es fa per una pista en perfectes condicions fins arribar al tram del camí de ronda. Un corriol que transita per llocs exposats als penya-segats, on cal extremar al màxim les precaucions, ens portarà a la platja de la Mar Menuda.

De Platja d'Aro a Sant Antoni de Calonge: El punt de partida és la punta rocosa de Platja d'Aro. El seu itinerari passa en ocasions per túnels i es caracteritza per les seves magnífiques vistes panoràmiques. La punta d'en Ramis, la platja Rovira, el passadís conegut com el Xuclador, la petita platja de sa Cova o les cales de Pitxot formen un sinuós i llarg recorregut esquitxat de roques barrejades amb vegetació. El camí de ronda continua per les platges del Ros, es Canyers, Belladona i Sant Jordi.

Segueix fins a la platja de Cap Roig, envoltada per un mur de ciment pel qual es pot caminar i voreja les platges de l'Ermita, de ses Torretes, de Treumal i de Can Cristus. Aquí, a la punta del Malpàs comunica amb la cala denominada de les Roques Planes, amb un paratge diferent de la resta de la costa, d'un aspecte peculiar que li confereixen les roques grises i arrodonides per efecte de l'erosió. Finalment, un últim tram de petites roques vermelles ens portaran fins a la platja de Torre Valentina.