Besalú aprova la construcció d'una passera al sud-est del riu Fluvià

21.04.2016 | 07:20

Facilitar el pas dels esportistes que travessen el poble per dirigir-se als boscos de Sant Ferriol serà la principal funció de la passera aprovada en el darrer ple de l'Ajuntament de Besalú. «Ha estat demanada pels membres del Club Cros Besalú i pel Centre Excursionista Besalú», ha explicat la regidora Fina Surina (CiU).
La regidora ha explicat que la passera estarà situada en el lloc, on ja hi havia hagut un pas. «Sera senzilla», ha avançat. Ha explicat: «Des de la posició del pont medieval de cara a l'est, passats els prats de Sant Pere hi ha una zona d'horts».
Segons ella, la passera quedarà establerta sota dels horts i sera la segona estructura per on es podrà travessar el Fluvià després del Pont Medieval. El pas intermig està fet amb blocs de ciment.
La vora del Fluvià a Besalú és aprofitada per activitats lúdiques. A més de gent que hi fa esport, passeja o pren fotografies del pont medeval. Darrerament, el que hi ha pres força és la pesca amb canya. Hi han pescat exemplars de carpa de grans dimensions. Aquesta pràctica està afavorida per les accionsde sanejament del Fluvià.
Fa pocs anys van activar la depuradora d'Argelaguer i Besalú també compta amb una estació depuradora (pendent de millorar).
La política de sanejament ha afavorit les activitats de vora riu sobretot la pesca. En tot cas Besalú, -sempre- ha mantigut un lligam amb el riu.
En els darrers anys la relació de la localtiat amb el riu s'ha pogut visualitzar en la baixada d'embarcacions de la Festa Major, i en la celebració del Besalú Medieval. Els tornejos, les tirades amb arc i les mostres de falconeria -com abans - tenen lloc al sorral de la vora del riu, sota del Pont.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema