Les policies locals de les comarques de Girona defensen l'ús de les pistoles elèctriques i lamenten que sigui un instrument polititzat. El president de l'Associació de Caps de Policia Local de les comarques Gironines, l'intendent de la Policia Muncipal de Girona, Josep Palouzié ha relatat aquest matí durant l'acte de presentació de dades anuals que les pistoles tasser són un instrument més per als policies i "que hauria d'estar dins d'un debat tècnic i no pas polític i que és més de demagògia que no pas real".

Actualment a la província de Girona hi ha les policies locals de Blanes, Girona i Caldes així com els Vigilants Municipals de Vidreres que compten amb aquesta eina. I en breu també n'adquirirà una la de Castell - Platja d'Aro. Del total de 25 policies locals que hi ha a la demarcació, n'hi ha algunes que estan pendents del que decideixi el Parlament per veure si en compren.

Hi ha d'altres cossos com el de Lloret i Olot que compten en canvi amb pistoles de pebre, un altre tipus d'arma per casos extrems en que en comptes de utilitzar la pistola habitual s'evita fer un tret i de vegades, s'evita una mort. Les policies defensen l'ús de les pistoles elèctriques i recorden que S'utilitzen en casos de necessitat i que dins del cos ja està tipificat qui en pot fer ús i aquest està format. Sobretot Palouzié ha defensat el bon ús de les tasser

Per altra banda, el president de l'Associació també ha criticat que després de 17 anys d'implantació la llei del desenvolupament del 112 encara no s'hagi inclòs la Policia Local en la carta de serveis, és a dir, que no s'alerta els agents locals quan passa quelcom al seu municipi en primera instància. I en temes de seguretat ciutadana greu per exemple per falta de comunicació això també pot comportar també algun tipus de risc pels agents. També ha afegit que quan el 112 els avisa és tard. També reclamen que en casos sobre risc imminent per exemple, en temes de terrorisme siguin avisats ràpidament.

Més medicació el 2015

Pel que fa a les dades policials de l'any passat ressalta l'increment del 45% de les actuacions per mediació de conflictes privats. Els agents gironins han passat de fer 5.263 actuacions a 7.668 en un any i es basés sobretot en resolució de litigis veïnals per exemple per tema de sorolls, problemes a les escales. I que a través d'entrevistes entre les parts s'acaben resolent en molts casos i alguns d'ells s'evita fins i tot d'arribar als jutjats.

Les policies gironines durant el 2015 van fer un total de 16.494 d'atestats i denúncies recollides de l'àmbit penal i un total de 1.280 detencions. El cap de l'Associació va destacar que això es deu a més treball de les policies locals i també als diferents àmbits en els quals treballen com ara, la Policia de Trànsit, seguretat ciutadana, Policia assistencial, de proximitat, entre altres.