«Olot ha de deixar d'organitzar el correbou?». Aquesta és la pregunta que finalment es farà als ciutadans en la consulta sobre si s'ha de continuar fent aquesta activitat. Així ho ha avançat l'alcalde Josep Maria Corominas (CiU) a la compareixença d'aquest matí. La resposta segons podrà ser: sí, no i en blanc. Ha recordat que la primera consulta olotina de rellevància per via telemàtica començarà el dimecres 1 de juny a les 8 del matí i acabarà el dimarts dia 7 de juny a les 7 del vespre.

Per votar caldrà estar empadronat a Olot abans de l'1 de març del 2016 i tenir més de 16 anys (S'ha d'haver complert aquesta edat abans que comenci el període de votació). Només es podrà votar per internet a través de la pàgina web de l'Ajuntament d'Olot: www.olot.cat. Caldrà identificar-se amb el DNI i amb la contrasenya que cada persona rebrà a casa. La tramesa postal de contrasenyes tindrà lloc durant el mes de maig. Si abans del 23 de maig algú no ha rebut la contrasenya podrà adreçar-se a l'Oficina d'Atenció de la Ciutat, perquè pugui generar un nou codi-

Les persones que no tinguin accés a Internet o bé que necessitin ajuda per votar podran adreçar-se a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà de l'Ajuntament d'Olot i a 5 equipaments públics de la ciutat: Biblioteca Marian Vayreda, Institut Municipal de Promoció de la Ciutat d'Olot, Institut Municipal d'Educació, Consorci d'Acció Social de la Garrotxa i Hospital Comarcal de la Garrotxa.

Corominas també ha avançat que aprofitaran la consulta del correbou per demanar: «Consideres la variant d'Olot un tipus d'obra urgent i prioritària». L'alcalde ha dit: «Espero una gran participació de la ciutadania». Sobre el resultat de la consulta de la variant, ha expressat la seva confiança en una victòria del sí. El motiu de la seguretat en el resultat -segons ha dit- és que a la majoria és intel·ligent. Si hi ha poca participació -ha aclarit- , continuaran en la reivindicació de la variant. Si el resultat és no, pararan de demanar la carretera que ha de voltar per la perifèria d'Olot i deixar el centre lliure de trànsit de pas.