Un conductor va tirar a terra, la matinada de dissabte a diumenge i coincidint amb la celebració de les Fires de la Santa Creu, la històrica font de les Patates de Figueres després d'estampar-hi el vehicle.

Segons van explicar fonts del consistori, el conductor va fugir ràpidament del lloc dels fets. Poc després de l'incident, els agents de la Guàrdia Urbana van iniciar un patrullatge per la zona que els va dur fins a la pujada del castell de Sant Ferran, lloc on van localitzar el vehicle que hauria impactat contra la font. El turisme, que presentava diverses marques, va ser retirat i traslladat al dipòsit.

A causa de la topada, que es va produir abans de dos quarts de cinc de la matinada, el tub de la font de la plaça de les Patates va quedar malmès i durant una estona va perdre aigua. Els agents van procurar aturar el raig d'aigua sortint i es van posar immediatament en contacte amb els serveis de la brigada municipal.

Des del consistori figuerenc esperaven acabar d'arreglar la font de la plaça de les Patates entre ahir i avui, així com col·locar al seu lloc les diverses peces que en formen part.

La multa econòmica que haurà d'abonar el conductor dependrà de la valoració dels danys que s'hagin causat. El consistori els valorarà en els propers dies i el conductor haurà de pagar una multa per les destrosses realitzades al mobiliari urbà.