El Trueta promou la higiene de mans entre els pacients

Enguany també s'ha incidit en la pràctica als quiròfans per garantir una atenció més segura

06.05.2016 | 07:46
Una de les activitats realitzades durant el Dia Mundial al Trueta.

Coincidint amb el Dia Mundial de la Higiene de Mans, que era ahir, l'hospital Josep Trueta de Girona va organitzar diverses activitats per promoure la bona pràctica en aquest camp, tant entre els professionals com també entre els pacients ingressats i els seus familiars.
Ahir es va instal·lar una taula informativa al vestíbul de l'hospital, on, a banda d'explicar les tècniques més apropiades de neteja de mans, es va convidar els usuaris del centre a fer un taller formatiu. Se'ls oferia una solució alcohòlica de neteja de mans i ells hi van haver d'aplicar les tècniques de fricció; després, una màquina d'ultraviolats revelava si aquestes s'havien realitzat bé o si per contra havien quedat racons de les mans sense netejar.
L'objectiu d'aquesta acció amb els usuaris era explicar-los que tant els pacients com els seus acompanyants han de fer una higiene adequada després de tocar objectes o superfícies a l'habitació o a la consulta i, especialment, abans i després del contacte amb altres persones.
D'altra banda, la campanya d'enguany també ha arribat als quiròfans del centre, que és un dels hospitals referents en matèria d'higiene de mans i fa una dècada que treballa en tasques de promoció d'aquesta pràctica.
Per a aquest 2016, l'Organització Mundial de la Salut (OMS) ha escollit l'eslògan «Mira les teves mans: la higiene de les mans, clau per a una atenció quirúrgica segura», en una aposta per la millora de les pràctiques d'higiene de les mans en tots els serveis quirúrgics durant tot el procés assistencial, des de les plantes de cirurgia i els quiròfans fins a la cirurgia ambulatòria.
Per aquest motiu, durant aquesta setmana la Comissió d'Higiene de Mans ha dut a terme al Trueta una vintena d'observacions aleatòries a les àrees quirúrgiques i de reanimació, per avaluar-ne el grau de compliment.
Al llarg d'aquest procés assistencial es fan actuacions en què està recomanat fer una antisèpsia quirúrgica de les mans, i d'altres en què es recomana una higiene de les mans no quirúrgica.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema