El projecte Pigmalió, impulsat per la Fundació Princesa de Girona, va celebrar ahir a Madrid la seva tercera trobada, on van participar 150 nois i noies procedents de les diferents ciutats on està implantat. Entre els escolars assistents n'hi havia de Girona, Banyoles i Lloret de Mar.

El programa Pigmalió va néixer el 2012 a Girona per promoure la integració a l'escola dels alumnes d'entre sis i setze anys a través del foment de l'esport. El projecte té com a objectius principals augmentar les competències educatives bàsiques dels escolars que hi participen, reduir els índexs d'abandonament escolar prematur i incrementar els recursos i habilitats socials dels nens i joves.

La trobada d'ahir va oferir als escolars diverses activitats com ara tallers de grafits i de teatre o una introducció a la batucada. A més, van rebre la visita d'esportistes d'elit i professionals del món de l'esport dedicats a disciplines com el triatló, el rugbi o la boxa, com l'heptacampiona d'Espanya de boxa, Jenifer Miranda.