Una espectacular pedregada emblanquina el Pla de l'Estany, la Garrotxa i el Ripollès

La calamarsada ha estat molt abundant i ha obligat a tallar uns minuts la carretera C-66 a Serinyà i a treure les màquines llevaneu a l'AP-7

12.05.2016 | 19:04
Una espectacular pedregada emblanquina el Pla de l'Estany, la Garrotxa i el Ripollès

Una forta pedregada ha caigut aquesta tarda en diversos punts de les comarques gironines. La calamarsada ha estat intensa sobretot a la zona del Pla de l'Estany, on el gruix de pedra ha deixat blancs els carrers i vies de localitats com Esponellà, Serinyà o Sant Esteve de Guialbes. La calamarsada ha obligat a tallar la C-66 a Serinyà i ha obligat a treure les màquines llevaneu a l'AP-7 per garantir la circulació.

La calamarsada ha inundat la calçada entre els quilòmetres 50 i 52 de la C-66 en els dos sentits de la marxa i la via s'ha hagut de tallar en aquest tram durant un quart d'hora, entre les 15.53h i les 16.09, quan s'ha reobert la via. Aquesta tarda es registren retencions de dos quilòmetres en aquest punt de la C-66 en els dos sentits, segons ha indicat el Servei Català de Trànsit.

D'altra banda, la tempesta de pedra també ha afectat l'AP-7 al tram entre Sant Julià de Ramis i Salt, al Gironès, on hi treballen les màquines llevaneu, segons informa Abertis.

Els Bombers de la Generalitat han explicat que no han hagut de fer cap sortida a causa d'aquesta forta calamarsada.

Aquest vídeo, gravat des d'un cotxe que circulava per una carretera de Sant Esteve de Guialbes mostra la dimensió d'aquesta espectacular calamarsada.


El Servei Meteorològic de Catalunya havia informat un episodi de fortes tempestes a la tarda a les comarques gironines. Sobre les 15 hores de la tarda, diversos usuaris del Ripollès, Garrotxa i Pla de l'Estany han informat d'una intensa pedregada. A molts d'ells els ha enganxat a la carretera i n'han volgut deixar constància a les xarxes socials.
Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema