Santi Vila (conseller de Cultura) ahir va fer el pregó de la festa de Sant Feliu de Pallerols. Va lloar la tradició de la faràndula de la localitat, una de les més antigues de Catalunya. El pregoner va subratllar que la faràndula (cavallets, gegants i mulassa) representa la més ferma tradició, però que sap bé que a Sant Feliu no fan cap renúncia a la modernitat. El seu criteri és que tenir cura del patrimoni suposa una voluntat de futur. És a dir, el poble que manté i procura pels seus valors antics ho fa per poder-los donar als seus hereus i pubilles. L'aposta -segons va dir- és una suma per fer de Catalunya «el país lliure que desitgem».

Segons va dir, la localitat és una potència en turisme des de fa dècades. «Això significa que la gent s'hi troba bé, perquè sou persones afables», va considerar.

També va recordar l'estiu que va passar a la localitat fa 25 anys. Va definir que llavors el poble li va semblar ple d'una bellesa austera impregnada del caràcter noble dels seus habitants. Sobre el caràcter va resaltar: «paciència i pàtria».

Abans de l'inici del pregó del conseller, l'alcalde Joan Casas va desitjar una bona festa major als veïns. «Una festa amb molta germanor per passar-ho bé», va dir. «Que gaudim tots d'aquests dies!», va exclamar. I va dedicar la festa a les famílies que, per una cosa o una altre, ho estan passant malament.