Girona va acollir ahir la fase territorial de l'edició d'enguany de RoboCAT, el primer campionat de robòtica lliure de Catalunya.

Al llarg del matí, un total de 12 equips van competir entre ells en diferents categories. Concretament, els grups van ser: arobot1; Tech Garden 2; CorçaRIS Wonderteam; arobot 2; BDCN; robobell-lloc; eXplorium; 2.0 Bell-lloc; BDN-Genius; LegoBots (Bell-lloc); LKL i Tech Garden 1.

Els equips van participar en la fase territorial d'un campionat que celebrarà la seva final també a Girona el 27 de maig al pavelló municipal de Vilablareix, en el marc de les activitats de la segona edició de la Jornada Girona+tecnològica. RoboCAT està organitzat per l'Associació El Racó dels Robotaires amb la col·laboració de la Diputació de Girona, l'Ajuntament de Vilablareix, l'Ajuntament de Girona i la Generalitat.

Els robots es poden construir amb els materials que es desitgi i poden programar-se utilitzant qualsevol forma (lego, arduina, bitbloq, etc.). Hi ha dues modalitats de competició: el Robot Explorador i el Robot Dansarie. Tots els equips participants tenen accés a la final del dia 28.