Un conductor begut i drogat va atropellar ahir a la tarda una mare i la seva filla de quatre anys a Bonmatí i va fugir. La nena va quedar morta al voral de la carretera que mena a la fàbrica Casademont -al punt quilomètric 10,4 de la GI-532- mentre que la mare va haver de ser evacuada amb una ambulància medicalitzada a l'hospital Josep Trueta de Girona. Mare i filla, veïnes de Bescanó, es trobaven caminant correctament pel voral tornant del camí dels horts quan, a les tres de la tarda, el conductor les va envestir i va seguir el seu camí sense aturar-se a socórrer-les.

En rebre l'avís de l'accident i la fugida, els Mossos d'Esquadra es van coordinar amb les policies locals de Salt, Anglès i Santa Coloma de Farners per controlar totes les vies d'escapament que podia haver utilitzat el conductor homicida. La descripció que alguns testimonis havien facilitat del vehicle va permetre que transcorreguts trenta minuts de l'atropellament es localitzés l'home a casa seva. Es tracta d'un veí de Bescanó de 39 anys, que va donar positiu en drogues i un resultat de 0,53mg/l en la prova d'alcoholèmia. Va quedar detingut a l'acte per un delicte d'homicidi imprudent, conducció temerària, conducció sota els efectes de l'alcohol i drogues i un delicte de lesions.

L'accident va mobilitzar cinc patrulles dels Mossos d'Esquadra, tres dotacions dels Bombers de la Generalitat i tres ambulàncies del Sistema d'Emergències Mèdiques.

L'alcalde de Sant Julià de Llor i Bonmatí, Marc García (ERC), va assegurar ahir que avui es reunirà amb l'equip de Govern municipal per decretar tres dies de dol oficial, en tractar-se d'un accident mortal en què les víctimes són del municipi. Va destacar també que el punt on va passar el sinistre no ha presentat mai cap problema per a la circulació compartida entre vianants i conductors i que aquesta és la primera vegada que passa un accident d'aquesta magnitud en la zona.

Alcohol i accidents

També va ser un conductor begut qui a finals de gener va acabar amb la vida d'una jove de 25 anys de Cornellà del Terri, amb qui va xocar frontalment a la C-65 al seu pas per Fornells de la Selva. L'home ja havia estat involucrat en un altre accident a Llagostera unes hores abans en provocar un xoc per encalç i fugir, però va acabar detingut a Sant Feliu de Guíxols on li van immobilitzar el vehicle després de donar 0,60mg/l en la prova d'alcoholèmia. No obstant, un amic li va recollir el cotxe i el conductor begut el va poder tornar a agafar després. Fins que va xocar frontalment a Fornells.

El servei d'ajuda

El Servei Català de Trànsit disposa del Servei d'Informació i Atenció a les Víctimes de Trànsit per als familiars i afectats per oferir un servei d'orientació i informació als familiars de les víctimes de sinistres de trànsit i donar-los suport psicològic. S'hi pot contactar mitjançant el telèfon gratuït 900 100 268.

Notícia actualitzada a les 10:13 hores

La mare de la criatura, de 46 anys, encara està ingressada a l'hospital Josep Trueta.

Ella també va ser víctima de l'atropellament que va acabar amb la vida de la seva nena de 4 anys.

Segons fonts del centre sanitari, la dona continua en observació a urgències i presenta policontusions amb algunes fractures. El seu estat és de gravetat.

Notícia actualitzada a les 12:10 hores

ACN Santa Coloma de Farners | El conductor que va atropellar mortalment una nena de 4 anys a Bonmatí ja es troba als jutjats de Santa Coloma de Farners, on ha arribat en un cotxe dels mossos, per prestar declaració. Al jove, de 39 anys, se l'acusa d'homicidi imprudent, conducció temerària, conducció sota els efectes de l'alcohol i drogues i lesions.

El conductor ha entrat a l'edifici poc abans de dos quarts de dotze, emmanillat i amb el rostre cobert amb una caputxa. Prestarà declaració davant del Jutjat d'Instrucció Número 3 de Santa Coloma de Farners, que és qui s'ha fet càrrec del cas. L'home va atropellar la petita i la seva mare, que caminaven pel voral, aquest diumenge poc després de les tres de la tarda. Després, va fugir amb la seva furgoneta i una mosso fora de servei va ser qui el va localitzar poca estona després a Bescanó, poble on viu. Quan se li va fer la prova d'alcoholèmia, va donar un resultat de 0,53 mg\/l. El conductor també va donar positiu al drogotest.

Notícia actualitzada a les 14:19

El jutjat d´instrucció 3 de Santa Coloma de Farners ha pres avui declaració al detingut en relació a l´atropellament mortal d´una nena i ferir a la seva mare ahir a Bonmatí.

Després de prendre-li declaració el magistrat ha acordat la pròrroga de la detenció de l´acusat a l´espera que els Mossos ampliïn, de forma urgent, l´atestat.

Demà es tornarà a fer la compareixença del detingut per tal de resoldre sobre la seva situació personal.