Els ruixats de cada tarda i la manca de certesa sobre el perill han fet posposar la tornada a casa dels veïns del carrer Lliberada Ferrarons que van ser desallotjats la nit del passat dia 10 d'abril.

Tot i que el dijous (dia 12 de maig), el regidor d'Habitatge, Josep Berga, va assenyalar que una bona part dels veïns podrien tornar a casa el divendres (dia 13 de maig), els tècnics municipals van revisar les obres juntament amb els responsables de les obres i van coincidir que -de moment- no hi havia prou garanties, perquè una part dels veïns afectats pogués tornar a casa.

Poc després el regidor de Via Públlica d'Olot, Josep Gelis, va afirmar que comprèn que el retard és un trasbals per als veïns desallotjats. «El més important -va indicar- és assegurar-se que no hi ha cap perill». Va explicar que les parets laterals no estan prou bé i que la previsió de pluges per als propers dies aconsella esperar uns dies més.

Per avui, està programada una visita tècnica per comprovar en quin punt es troben els treballs d'enderroc. Així -avui-, hi haurà alguna decisió sobre quan els veïns podran tornar a casa seva.

Mentrestant -segons va explicar l'alcalde, Josep Maria Corominas, fa uns dies-, els veïns viuen en residències geriàtriques, pensions o s'han buscat un allotjament pel seu compte.

El desallotjament va tenir lloc fa 37 dies. Al capvespre uns veïns van alertar de l'esfondrament del teulat d'un edifici situat a la confluència dels carrers Lliberada Ferrarons i Bonaire d'Olot que estava deshabitat. En total van ?desallotjar 21 persones que vivien en finques properes. Es tracta d'un carrer estret típic de la Vila Vella d'Olot. El fet impedeix el pas de les màquines i provoca que bona part dels treballs siguin fets de manera manual.

Protestes dels veïns

L'enderroc del sostre va provocar la protesta dels veïns del Barri Vell. El divendres (dia 6 de maig) van fer una manifestació que va anar de l'església de Sant Esteve a la plaça del Carme. Els veïns van indicar que l'esfondrament del sostre i el desallotjament són un episodi més dels que passen al barri. Segons es van queixar, hi ha molts edificis buits i mal conservats, cosa que produeix caigudes d'elements. També van alertar d'una progressió en l'incivisme.