El 5,5% de la població de les comarques de Girona ha obtingut menjar dels Centres de Distribució d'Aliments (CDA) i dels diferents serveis d'aliments locals de Càritas, un 70% de les famílies ateses tenen menors al seu càrrec i la meitat dels usuaris hi recorren des del 2013.

Aquestes són algunes dades significatives de la memòria d'activitats dels CDA gironins corresponent al 2015, quan van atendre 8.626 famílies -amb un total de 27.424 persones beneficiades- i van repartir 2.807.289,63 quilos d'aliments. Tal com ja s'apuntava el 2014, el nombre d'usuaris s'ha estabilitzat després dels creixements importantíssims que es van registrar a partir del 2012 i ha baixat, per primera vegada, des del 2011. Sobre aquesta qüestió, el responsable dels CDA a Càritas, Caye Gómez, va remarcar que «s'ha consolidat l'estabilitat, també en els primers mesos del 2016, però a nivells molt elevats». Tot i la lleugera disminució de famílies ateses, els quilos d'aliments repartits l'any passat han augmentat.

Els Centres de Distribució d'Aliments són un projecte de Càritas Diocesana de Girona en conveni amb la Fundació Banc dels Aliments de les comarques de Girona, l'Organisme de Salut Pública de la Diputació (Dipsalut), el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat i l'Obra Social "la Caixa". En l'actualitat, hi ha 9 CDA en funcionament a Girona i al juliol està previst que s'hi afegeixi un desè a Santa Coloma de Farners.