Els cotxes són els vehicles que pateixen més accidents greus, és a dir, aquells en els quals els ocupants pateixes danys corporals. Segons l'estadística de la Memòria social de l'assegurança espanyola feta pública del 2015 d'Unespa (Unió Espanyola d'Entitats Asseguradores), cada hora, 36 minuts i 49 segons té lloc un sinistre viari de gravetat on hi ha un automòbil implicat.

L'altre vehicle que pateix més accidents de gravetat és l'escúter. Es tracta d'un tipus de moto que es veu implicada cada 15 hores, 7 minuts i 46 segons. De fet, analitzant les dades sobre la periodicitat dels sinistres greus i el temps de mitjana que hi ha entre dos accidents greus es pot veure com són els escúters, el vehicle motoritzat de dues rodes que es troba en més sinistres d'aquestes característiques.

Si l'escúter és el primer de dues rodes, ve seguit de les motos que pateixen un accident greu cada dia i, per últim, hi ha els ciclomotors. Aquest tipus de vehicle està implicat en un accident greu cada dos dies, una hora, 46 minuts i 22 segons.

L'anàlisi feta per les assegurances dels principals tipus de vehicles també mostra que les furgonetes també són fortament castigades en els accidents de trànsit. Segons les dades d'Unespa, n'hi ha un de gravetat cada 19 hores, 46 minuts i 27 segons.

L'escúter és un dels mitjans de transport més utilitzat sobretot en zones costaneres i a més és una moto que s'utilitza molt en nuclis urbans i que es pot conduir si es té el carnet de classe B si són de 125 cc. A més, és un mitjà de transport fàcil d'aparcar. És molt utilitzat a les ciutats i per anar a la feina de molta gent. Per això no és d'estranyar que sigui el vehicle de dues rodes motoritzat de més ús i que pateix més accidents de trànsit a la província de Girona. A la província de Barcelona, per exemple, els accidents amb escúters tenen lloc cada hora, 41 minuts i 20 segons. Una clara mostra que en àrees com la metropolitana de Barcelona hi ha un gran nombre d'aquests vehicles que circulen. A Madrid en canvi, se'n produeix una cada cinc hores, 41 minuts i 18 segons.

Pel que fa als accidents amb cotxes implicats, a les grans ciutats és on n'hi ha més. I també és una mostra d'això la demarcació de Barcelona i la província de Madrid. A la província catalana n'hi ha cada 12 minuts i 24 segons. Mentre que a la província, capital de l'Estat espanyol, se'n produeix un cada 29 minuts i 21 segons.

Les dades procedeixen de la Memòria Social de l'Assegurança Espanyola de l'any 2015. Un any durant el qual a la província de Girona van morir 40 persones a les carreteres. Va ser de fet un any molt negre per als motoristes, ja que van perdre la vida 12 persones que anaven amb un vehicle de dues rodes motoritzat. Duplicant així el nombre de morts del 2014 que anaven en moto. L'any 2015 a més es va tancar amb un mort d'accident de trànsit l'últim dia de l'any. Un veí de Palamós va perdre la via a la C-65 a Cassà de la Selva després d'encastar-se contra un senyal de trànsit el dia 31 de desembre de la tarda.

Una de les vies també amb un increment d'accidents va ser la Nacional II, que va passar de dues a set persones en un any.