Ahir, de les 9 a les 12 hores, es va realitzar la Primera Fira del Xai a la Cellera de Ter (la Selva), al nucli El Pasteral.

Durant la jornada es va fer un tast popular de xai a la brasa i la conferència La qualitat de la carn ben criada, a càrrec del veterinari Josep Coma i Bayés. A més, es va poder gaudir d'una exposició fotogràfica de xais, d'una esquilada, de les instal·lacions d'oví i boví de la masia i d'un taller de feltre i demostració de tints naturals, entre altres activitats, com les converses amb l'historiador de la gastronomia catalana Jaume Fàbrega i la conducció d'un ramat.

Francesc Ciurana, gerent i promotor de Ciurana-Bassó (Cal Cabraric) opina que a Catalunya cal que hi hagin més empreses similars a la seva, per poder divulgar la tasca que es porta a terme. Això suposaria una millor economia, més llocs de treball i més carn de qualitat. També creu que cal agafar gust per la vida de pagès i de les professions derivades, per aconseguir formes de producció sòlides i altament competitives.

De fires on el principal protagonista sigui el xai n'hi ha molt poques a la província de Girona i, per aquest motiu, té rellevància.