La violència emprada pel lladre per accedir a l'habitatge de l'ancià de 83 anys li va provocar greus lesions, sobretot a la part de la cara, que és on li va estampar la porta d'entrada i va clavar-li més garrotades. La víctima va patir una ferida inciso contusa a la zona nasal i va patir la fractura de diversos ossos al voltant del nas i una altra ferida important al front que van requerir 17 dies per sanar-se, 10 dels quals van ser completament impeditius. Els set dies restants va haver de seguir un tractament mèdic per guarir les seqüeles ja que patia importants dolors per les fractures, a banda que li va quedar un perjudici estètic a la cara per les lesions patides. L'home reclama per les seqüeles.

El lladre de la perruca rosa haurà de deixar dimarts la disfressa a casa per anar a cara descoberta a la secció quarta de l'Audiència Provincial de Girona on dilluns se'l jutjarà per haver robat a un octogenari de la Vall de Bianya a qui li va destrossar la cara a cops de porta la nit del 22 de juny de 2012. El delinqüent el va rematar a cops de pal. No hi va anar sol, però la persona que el va acompanyar s'estalviarà el judici perquè no ha sigut acusada en aquest procediment.

El cas ja s'havia d'haver jutjat a mitjan març però la manca d'un testimoni imprescindible va obligar a suspendre la vista. Quan es van produir els fets l'ancià estava acompanyat d'un amic dins l'habitatge que també va acabar estomacat.

Segons el relat de fets que ha elaborat de forma provisional el ministeri fiscal, els dos delinqüents -l'autor material i l'acompanyant que no serà jutjat- van anar al domicili que l'ancià de 83 anys té al Parc d'Obres Públiques de la Vall de Bianya.

El principal acusat, que duia una perruca rosa, s'havia tapat la cara i anava armat amb un pal, va trucar a la porta i es va identificar amb el nom de pila del fillastre de la víctima. Quan l'octogenari va obrir la porta, el lladre de la perruca li va estampar contra la cara i el va fer caure a terra però lluny de cessar en aquell moment l'agressió, tot i l'avançada edat de la víctima, el va estomacar amb el pal que duia a les mans arribant-li a fracturar diversos ossos de la cara. I tampoc va aturar-se en aquest moment perquè després de tenir-lo malferit va lligar-li les mans perqué no s'escapés ni pogués trucar la policia durant l'estona que durava el robatori.

Què es van endur

De la casa, el lladre de la perruca es va emportar una cadena amb una medalla daurada, un anell de segell també d'or, 12 euros en efectiu i les claus del cotxe de l'ancià. De fet, les claus del vehicle les va agafar perqué en fugir del domicili va decidir també agafar el cotxe, que va poder ser localitzat pels Mossos d'Esquadra dos dies després del robatori i retornat al seu legítim propietari. Les joies també van poder ser recuperades perqué en seguir-los la pista se les va trobar en un establiment de compravenda d'or.

El fet que la policia aconseguís recuperar tot el botí que s'havia endut el lladre de la perruca rosa pocs dies després dels fets provoca que el fiscal només li demani pagar, en concepte de responsabilitat civil, 27 euros corresponents als 12 euros que es va endur de casa l'ancià i el valor de la clau del cotxe (15 euros). No obstant això, reclama que sigui condemnat a pagar a la víctima 835 euros per les lesions sofertes més 3.061 euros per les seqüeles que li ha ocasionat.

Des del 9 de juliol de 2012 té prohibit apropar-se a menys de 100 metres de l'habitatge de la víctima o en qualsevol lloc on aquesta es trobi.