Els Mossos han desarticulat un grup criminal especialitzat en fer butrons que venia des de Madrid cap a la demarcació de Girona per cometre robatoris amb força en empreses. Feien forats a les parets o els sostres, inutilitzaven l'alarma i buidaven les caixes fortes.

Van arribar a robar en 32 empreses i van robaraproximadament 65.000 euros en efectiu i aparells d´electrònica valorats en uns 11.000 euros.

L'organització comptava amb dues persones a Blanes i Llagostera que els hi facilitaven infraestructura i cobertura per cometre els robatoris

En total, els Mossos va han detingut vuit persones de nacionalitats albanesa, kosovar i grega. Durant l'operatiu que es va desenvolupar a Blanes i Llagostera el 6 de juliol van comissar una defensa extensible, una pistola detonadora, una radial, cinc walkie - talkie i una gran quantitat d´eines amb les que cometien els robatoris.

Després de declarar en seu judicial, el jutge va decretar l´ingrés a presó per a quatre dels detinguts. Tot i donar el grup per desmantellat, els Mossos no descarten noves detencions en els propers dies.

La investigació ha anat a càrrec d'agents de la Divisió d´Investigació Criminal (DIC) adscrits a l´Àrea d´Investigació Criminal (AIC) de Girona. Aquests policies van detectar que des de gener de 2016 havien augmentat els robatoris amb força en empreses de les comarques gironines l´objectiu dels quals era, principalment, obrir la caixa forta i emportar-se el seu contingut.

A mesura que la investigació anava avançant els investigadors van confirmar que darrere dels robatoris hi havia un grup criminal resident a Madrid, però que es va desplaçar fins a Blanes on tenien llogat un apartament com a centre d´operacions per cometre els robatoris.

A la demarcació de Girona comptaven amb dues persones residents a Blanes i Llagostera que els hi facilitaven infraestructura i cobertura, a banda de seleccionar-los les empreses per entrar-hi a robar.

El modus operandi que empraven era pràcticament sempre el mateix: primer de tot, un cop tenien l´empresa seleccionada, feien un forat al sostre o en una de les parets per entrar-hi. Ja a dins, inutilitzaven els sistemes d´alarma i es movien per l´empresa fent forats a les parets per, d´aquesta forma, eludir els volumètrics. Quan arribaven fins la caixa forta la obrien per un dels laterals tipus obre llauna, mitjançant destrals, malls i radials.

En total els investigadors tenen acreditat que els delinqüents han participat en 32 robatoris a la Tallada d´Empordà, Fornells de la Selva, Blanes, Santa Coloma de Farners, l´Escala, Girona, Riudellots de la Selva, Salt, Palafrugell, Gualta, Cornellà de Terri, Banyoles, Serinyà, Bellcaire d´Empordà, les Preses, Campllong, Arbúcies, Sant Julià de Llor i Bonmatí, Sant Feliu de Buixalleu, Montfullà, Vilamalla, Verges i Roses.

En els robatoris van sostreure aproximadament 65.000 euros en efectiu i material d´electrònica valorat en uns 11.000 euros, a banda de l´incalculable valor dels danys efectuats per accedir a les empreses, segons informen els Mossos.

Un cop van tenir tota la informació recopilada, els agents de l´AIC van dur a terme un dispositiu el 6 de juliol a Blanes i Llagostera que va culminar amb la detenció de vuit persones i el comís d´una defensa extensible, una pistola detonadora, una radial, cinc walkie - talkie i una gran quantitat d´eines amb les que cometien els robatoris.

Després de declarar en seu judicial, el jutge va decretar l´ingrés a presó per a quatre dels detinguts. Els altres quatre van quedar en llibertat amb càrrecs. No descarten noves detencions..