El Govern d'Hongria, concretament el ministeri d'Agricultura i Desenvolupament Nacional d'aquest país, està interessat en el projecte banyolí LIFE Potamo Fauna, que té quatre anys de durada, fins al 2017, i que gràcies al finançament del 50% de fons europeus incideix en la conservació d'espècies amenaçades com el cranc de riu de potes blanques, la nàiade allargada, la tortuga de l'estany o els cargolets.

De fet, el passat mes de maig, una delegació del ministeri hongarès va visitar el Consorci de l'Estany a Banyoles per conèixer com millorar la seva capacitat de gestió en els seus propis projectes d'aquests fons. A més, el 20 de juny, el coordinador tècnic de LIFE Potamo Fauna, Quim Pou, va viatjar a Budapest per impartir una xerrada en un programa de formació del LIFE Capacity Building al Ministeri d'Agricultura, on hi van assistir 60 tècnics hongaresos. Pou va presentar el projecte Potamo Fauna, les accions que es porten a terme i va parlar sobre les espècies objectiu del mateix i els resultats esperats.

Espanya és un dels països que més beneficis ha obtingut fins al moment del programa LIFE en el període 2007/2013. Des de fa dos anys, el 2014, Hongria és també beneficiària del projecte LIFE. En el seu cas, però, l'adhesió al projecte està prevista que duri, com a mínim, fins al 2020.