Tres serveis en un sol dia per part de Salvament de Marítim a la Costa Brava. Van actuar dilluns en dues ocasions a Roses, la més destacada va ser el rescat d'una família quan se li enfonsava la motora a la badia de Roses i finalment a Sant Feliu de Guíxols van auxiliar una motora que havia quedat encallada en unes roques del municipi.

La trucada del primer servei va ser el matí de dilluns, quan el Centre de Coordinació de Salvament Marítim a Barcelona va rebre l'avís de l'accident per part d'un empleat de la companyia que els havia llogat la motora, ja que li va saltar l'alarma que patia una via d'aigua. Es va decidir mobilitzar la salvamar Castor de Salvament Marítim. Com que els ocupants del vaixell no portaven GPS, no tenien Vhf i tampoc sabien el nom de la platja on es trobaven. Finalment van ser localitzats per la salvamar quan la motora de nom Alfa ja s'estava enfonsant. Hi havia quatre persones a bord, una parella belga amb els seus dos fills.

Els seus ocupants van ser embarcats en la salvamar Castor i els van traslladar al port d'Empuriabrava. Davant el risc de perdre l'embarcació avariada amb vents de força cinc i onades d'un metre d'alçada, segons va informar Salvament, va ser traslladada fins a la platja de Cala Rustella.

Només arribar a port, la salvamar va ser requerida per atendre una nova emergència d'una altra embarcació amb avaria mecànica que es trobava fondejada a la bocana del mateix port i amb dos ocupants.

Prèviament, l'embarcació havia estat remolcada per un altre vaixell, però les males condicions del mar van fer impossible finalitzar el remolc. Finalment la salvamar la va deixar atracada al port d'Empuriabrava.

Rescat a Sant Feliu

Per la seva banda, a Sant Feliu de Guíxols, Salvament Marítim va mobilitzar la salvamar Sirius després de l'avís d'una motora que havia quedat encallada a la Porta d'en Bosc amb quatre persones a bord.

La motora de 7,5 metres d'eslora, que es trobava a dues milles de Sant Feliu de Guíxols, estava encallada i donava cops contra les roques. Tenia una via d'aigua però sortosament funcionava la bomba de buidatge. La salvamar va poder treure l'embarcació de les roques on havia quedat encallada i la va remolcar a port.