L'Ajuntament d'Olot obrirà el dia 1 da'gost el termini de sol·licituds per als 28 habitatges adquirits per l'Ajuntament d'Olot i la Generalitat pel maig, d'acord amb la llei de tanteig i retracte sobre els pisos buits. El termini de presentació de sol·licituds acaba el 16 de setembre. Els pisos estan situats als carrers Abat Racimir i Josep Maria Capdevila, al barri de Sant Miquel.

La promoció està repartida en 6 pisos per a gent gran que comptin amb 65 anys i que estiguin empadronats a Olot o la resta de municipis de la comarca, amb uns ingressos mínims de 12.000 euros anuals. Cinc, a famílies monoparentals que estiguin empadronades a Olot o a la resta de muncipis de la comarca amb uns ingressos mínims de 9.600 euros anuals. I, 17 a joves menors de 35 anys empadronats a Olot i a la resta de municipis de la comarca i amb uns ingressos mínims de 12.000 euros anuals.

Les normes d'adjudicació han estat aprovades per la junta de govern d'aquest matí. Els pisos van ser adquirits mitjançant del dret de tanteig i retracte. A la mateixa junta l'Ajuntament també ha aprovat el conveni amb l'Agència Catalana de l'Habitatge de Catalunya, perquè l'oficina d'Olot s'encarregui de la gestió d'habitatges, propietat de la Generalitat.

La superficie útil dels habitatges va dels 45,95 metres quadrats fins als 91,40 metres quadrats (d'1 a 3 habitacions) amb plaça d'aparcament vinculada a cada habitatge. El preu del lloguer oscil·la entre els 221,46 euros als 368,73 euros al mes.

L'alcalde, Josep Maria Corominas, va indicar que les regles d'accés han estat pensades per una bona convivència al barri de Sant Miquel. Fa poc, van ser presentades al consell del barri.