Ahir dimecres, es va registrar una temperatura mínima de 19,8 ºC a la ciutat de Girona, la qual cosa significa que la diferència entre aquesta dada d'ahir i la de dimecres va ser de més de set graus, atès que aquesta última fou de 12,5 ºC. Segons dades del Servei Meteorològic de Catalunya, l'estació gironina va detectar aquesta dada entre les sis i les set de la matinada.

Això no obstant, els darrers nou dies han estat una excepció a la regla. Mentre que les temperatures mínimes de dilluns 11, de dimarts 12 i de dimecres 13 van ser de 17,6 ºC, de 17,8 ºC i de 16,2 ºC respectivament, la del dijous 14 va ser de 11,3 ºC, és a dir, que hi va haver una davallada d'uns cinc graus.

L’excepció

Aquesta excepció es va mantenir al llarg dels següents dies. La temperatura mínima mitjana des de dijous 14 fins a dimecres 20 va ser de 11,5 ºC i, de fet, la temperatura mínima més baixa que es va registrar en tots aquests dies va ser la de divendres 15, uns 9,2 º C.

Així doncs, la mínima d'ahir no va suposar estrictament un retorn a la normalitat, perquè si fa no fa va superar en dos graus la temperatura mínima mitjana d'abans de dijous 14 del mes de juliol, en altres paraules, que, ateses les dades registrades al llarg de l'estiu, es va passar d'una mínima anormalment baixa a una mínima que superava la mitjana.

Les màximes, iguals

La temperatura màxima d'ahir a Girona fou de 33,7 ºC. En el cas de les temperatures màximes, la seva evolució ha estat més regular. Si la diferència entre les mínimes d'ahir i dimecres era d'uns set graus, la diferència de les màximes només va ser de dues dècimes.

Aquesta homogeneïtzació també es va mantenir en els dies en què les mínimes van caure. Llevat de dijous 14, en què la temperatura màxima va ser de 26,4 ºC, la mitjana de divendres 15 fins a dimecres a 20 va ser de 32,3 ºC.

Segons Aemet, l'anormal polarització entre la temperatura mínima i la màxima es va deure a una massa d'aire sec que, segons sembla, ja se n'ha anat.