Veïns del carrer de la Vella de Campdevànol, al barri de Vistalegre, havien denunciat reiteradament les inundacions que patien les seves finques cada vegada que hi havia una ploguda forta. Es tracta d'una reivindicació antiga que ara l'Ajuntament ha resolt amb la urbanització d'aquest passatge, que ha comptat amb un pressupost de 15.000 euros.

A més de canviar el rasant de les aigües del carrer, també s'ha tornat a asfaltar i s'ha recol·locat l'enllumenat públic. A banda de les obres que ha realitzat l'empresa Germans Vilanova, l'actuació ha coincidit amb el bateig del carrer de la Vella, ja que fins ara no tenia denominació, en tant que perllongació del Vistalegre.

El nom del carrer té l'origen en la primera església parroquial que va tenir el poble de Campdevànol i que data, segons alguns historiadors, del segle IX, i és coneguda com "la Vella". Es creu que estava situada al mas Corones, molt a prop del lloc on hi ha el carrer que ha rebut el seu nom. Actualment està en estat de ruïnes i només se'n conserva la planta perimetral. Va conservar-se'n l'absis romànic fins al 1939. En aquella època servia de magatzem de municions que s'utilitzaven en la Guerra Civil. Una explosió va acabar de malmetre el que els segles i l'aigua no havien aconseguit ensorrar encara. Havia estat dedicada al patró del municipi, sant Crisfòfol.