Lloret de Mar és la localitat turística catalana on més han baixat els preus hotelers respecte a l'any passat, i Blanes és on més han augmentat. L'estudi elaborat pel portal de recerca Trivago en una setantena de poblacions turístiques espanyoles compara els preus d'una habitació doble aquest juliol amb els de juliol de 2015. A Lloret han baixat un 5,08% i a Blanes han augmentat un 10,78%.

Malgrat el descens dels preus de Lloret i l'augment dels de Blanes, totes dues poblacions es troben entre les vint més barates: Empuriabrava i Lloret de Mar ocupen els llocs 18 i 19 del rànquing amb un preu mitjà de 112 euros la nit, i Blanes el número 20 amb 113 euros. Les altres poblacions de la Costa Brava que formen part de l'estudi són Tossa de Mar (118 euros), Roses (137), Palamós (140) i Castell-Platja d'Aro, que amb 153 euros la nit és la que té els hotels més cars d'entre les poblacions gironines.

Entre les destinacions més barates d'aquest mes destaquen principalment les localitats del nord, com Ribadeo (71 €), Sanxenxo (74 €) o Llanes (79 €). També destaquen entre preus molt competitius destinacions de la Costa Brava, com Lloret de Mar, Blanes i Empuriabrava, ja esmentats, i de la costa gaditana, com Sanlúcar de Barrameda (94 €). No obstant això, és la localitat de Tenerife de Puerto de la Cruz, on és més econòmic pernoctar aquest mes per un preu mitjà de 62 euros per nit.

En canvi, les destinacions més cares són les illes Balears i Andalusia, essent Platja d'en Bossa (Eivissa) el destí que ofereix el preu mitjà més alt, 357 €. Per sota, es troben altres destinacions de les Balears, com platja de Muro (267 €); i d'Andalusia, com Marbella (253 €), Chiclana (199 €) o Punta Ombria (180 €). Populars llocs vacacionals com la Manga (166 €), Maspalomas (173 €) i Altea (173 €), també presenten un preu mitjà elevat aquest mes.

Les destinacions que han experimentat els increments més alts de preus en un any són Conil de la Frontera i Chiclana, on els preus augmenten un 66% i 60,48% respectivament. Sobretot, en localitats de les illes Canàries és on més han augmentat com a Puerto del Carmen (39,78%), Costa Adeje (39,62%) o Puerto Rico (30,14%). Mentrestant, les destinacions que més baixen preus en un any són la Manga (-14%), Ribadesella (-8,74%), Llanes (-8,14%), Cabo de Gata (-7,94%) i Lloret de Mar (-5,08%).

L'Índex de Preus hotelers

L'Índex de Preus d'Hotels de Trivago és un estudi mensual que analitza la variació del preu mitjà per habitació doble als hotels de les principals ciutats europees. Per calcular les dades, es tenen en compte tots els hotels que formen part de la base de dades de Trivago en tots els portals de reserva afiliats, com són Booking.com o Barceló Viatges, entre bastants d'altres.