L'Ajuntament d'Argelaguer adequa l'entorn del Fluvià a activitats naturalistes, com ara l'observació i fotografia d'animals salvatges. L'acció consisteix a millorar els senders que voregen el riu amb subbase, estassades i en la instal·lació d'una cabana d'observació d'animals.

L'adequació està valorada en 27.000 €, que en gran part seran assumits pel Pla de Foment Turístic de la Garrotxa. La reparació dels camins ha estat adjudicada a la Cooperativa La Fageda, mentre que la cabana la fa una empresa del poble, Esfèric. La cabana seguirà la línia de les que Josep Pujiula va deixar al parc de les cabanes, al costat del camí vell entre Sant Jaume i Argelaguer.

Segons ha explicat l'alcalde, Artur Ginesta (Independents per Argelaguer), els senders són els que van de Gifreda al molí d'en Carlot. Es tracta de la zona que ubica el parc de cabanes de Josep Pujiula (en Garrell). L'atractiu principal és la gran quantitat d'aigua que es concentra a la resclosa del molí, on hi ha una central hidroelèctrica. L'aigua i la tranquil·litat de l'indret han fet que hi visqui una important colònia de corbs marins. És una au de dimensions importants que necessita embassaments d'aigua per passar la nit. A més de poder observar-s'hi tot tipus d'aus ?aquàtiques, des d'agrons a ànecs d'aigua, també és un dels pocs llocs de la Garrotxa, on encara es pot veure la llúdriga. Pel que fa a animals de terra, Ginesta ha explicat que s'hi poden obeservar isards, cabirols i porcs senglars, provinents de la muntanya de la Miana.

Des de fa temps, és un indret molt usat pels pescadors de riu. És freqüent veure'ls asseguts en una raconada amb la canya parada i el salabret obert.

La voluntat -segons ha explicat Ginesta- és que només arribin a la vora del riu els vehicles de motor que siguin necessaris. Ha posat d'exemple els dels pescadors i els de les persones amb mobilitat reduïda. Segons ell, es tracta de preservar la pàtina de virginitat de la zona.

L'àrea ha estat senyalitzada fa poc per la Brigada Jove. Els joves han posat pals senyalitzadors des del pavelló fins al parc de les cabanes de Josep Pujiula (Garrell).