Territori ampliarà la carretera que va de Medinyà a Sant Jordi Desvalls

El Departament engega el projecte per fer la via tres metres més gran afegint-hi vorals

22.08.2016 | 06:42
La carretera GI-633 a l´alçada de Cervià de Ter.
La carretera GI-633 a l´alçada de Cervià de Ter.

El Departament de Territori ha engegat el projecte per ampliar el tram de la carretera GI-633 que va de Medinyà a Sant Jordi Desvalls. El projecte consisteix a ampliar els sis primers quilòmetres a partir del trencant amb la N-II.

Actualment la carretera és de dos sentits i té una amplada d'entre 6 i 7 metres. El projecte que preveu el Govern consisteix en mantenir els dos carrils de tres metres i mig i fer-hi vorals a banda i banda d'un metre cadascun.

La GI-633 és una carretera conflictiva. Estreta i sense marges, en els últims anys ha estat escenari de diversos accidents, alguns d'ells amb víctimes mortals, com els que hi va haver el febrer i desembre de 2010.

El pas de camions per aquesta via també ha estat font de nombrosos sinistres com ara xocs frontals i vehicles embarrancats als marges. En aquest sentit, l'objectiu, segons Territori, és «millorar les prestacions de la carretera i afavorir la seguretat i la comoditat en la conducció».
Per aquest motiu, ha decidit licitar la redacció del projecte constructiu corresponent, que definirà les obres necessàries per portar a terme l'ampliació.

En aquest projecte també es definirà el tractament específic de travesseres urbanes i interseccions, elements de drenatge, senyalització i tanques de seguretat. Per a l'execució d'aquesta obra el Departament calcula una inversió d'entre 4,5 i 5 milions d'euros.

Per altra banda, Territori també ha iniciat un projecte per fer una nova rotonda a l'entrada del terme municipal de Vilablareix. L'obra consistirà en la construcció del giratori a l'inici de la travessera urbana de Vilablareix (venint en direcció Aiguaviva) i un ramal de connexió amb la rotonda existent entre els carrers Perelló, Francesc Macià i Jaume I. Per portar a terme aquesta última construcció també s'aixecarà un nou pont sobre la riera d'en Vinyes, que connectarà les dues rotondes sense haver d'entrar al nucli urbà.

L'objectiu del projecte és «ordenar els moviments en aquest tram», ja que el fet de col·locar una nova rotonda a l'entrada del poble que comuniqui amb una de les ja existents evitarà que molts vehicles entrin al municipi per anar a la part nova. Territori calcula per aquesta obra un pressupost d'1,5 milions d'euros.

Actualment, el Departament ha licitat la redacció del projecte que concretarà les característiques tècniques de l'actuació, que inclourà elements de drenatge, senyalització i enllumenat de la rotonda i el ramal de connexió.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

Un voltor desorientat acaba al polígon de l´Avellaneda

Un voltor desorientat acaba al polígon de l´Avellaneda

L'au va aparèixer a la zona dels concessionaris

Cinc propostes d´oci per aquesta tarda-vespre a les comarques gironines

Cinc propostes d´oci per aquesta tarda-vespre a les comarques gironines

Concert de Manuel Carrasco, conferències, exposicions i tallers gastronòmics

Com si els pares passessin llista a classe

Com si els pares passessin llista a classe

Una empresa gironina desenvolupa una APP que facilita la gestió de dades als docents i l'accés a...

Celrà recull 2.000 bosses de deixalles al mes de veïns que no fan el porta a porta

Celrà recull 2.000 bosses de deixalles al mes de veïns que no fan el porta a porta

S'enfronten a sancions de fins a 120 euros si no fan bé la recollida i l´Ajuntament té detectades...

Primera assemblea de la nova executiva del PDECat a Girona

Primera assemblea de la nova executiva del PDECat a Girona

El?Partit Demòcrata va presentar el nou president i la nova direcció als seus associats de la...

Enllaços recomanats: Premis cinema