L'Ajuntament de Cornellà del Terri ha rebut una subvenció per a la reducció d'emissions de gasos efecte hivernacle que ascendeix a 8.999 euros. Aquests diners serviran per portar a terme diverses actuacions amb l'objectiu de reduir el consum energètic, com ara la instal·lació de diversos rellotges astronòmics.

Concretament, les actuacions del consistori s'han centrat en realitzar tasques per tal d'estalviar energia i el cost econòmic del servei d'enllumenat públic, però procurant mantenir en tot moment la qualitat del servei.

Entre les accions hi ha hagut el canvi i ajust del sistema d'encesa amb la instal·lació de rellotges astronòmics, i en els quadres amb més potència instal·lada s'ha col·locat en sèrie un interruptor crepuscular regulable digitalment (luxòmetre). En total s'han col·locat 21 rellotges astronòmics i 16 interruptors crepusculars.

Els rellotges astronòmics (també anomenats "interruptors horaris") són aparells que calculen automàticament l'hora de sortida i posta del sol en funció de la posició geogràfica de l'astre, fet que permet aprofitar al màxim les hores de llum i, per tant, estalviar energia.

En el cas de l'Ajuntament de Cornellà, el consistori preveu una optimització de 45 minuts amb l'avanç a l'apagada i el retard de l'enllumenat amb rellotges astronòmics i luxòmetres. I un estalvi energètic del 5%, 34.181 quilovats per hora (kWh) estalviats per any i 8.542 quilos de CO2 estalviats per any.