Girona és la província amb més alumnat estranger de l'Estat

En el curs 2015-2016, els centres gironins lideren, amb un percentatge del 18%, l'índex d'estudiants no universitaris que són forans

25.08.2016 | 07:31
El percentatge d´alumnes estrangers és diferent en funció de la titularitat dels centres.
El percentatge d´alumnes estrangers és diferent en funció de la titularitat dels centres.

Girona és la província de l'Estat espanyol amb un percentatge més alt d'alumnat estranger. Segons l'avanç de les dades que ha publicat el Ministeri d'Educació sobre el curs escolar 2015-2016, els centres gironins han liderat amb un 18% en els estudiants no universitaris que són forans. D'aquesta manera, Girona s'ha situat al damunt del rànquing del percentatge d'alumnat estranger, seguida de Lleida amb un 16,4%, Almeria amb un 16% i Tarragona amb un 15,2%.

En termes absoluts, el curs 2015-16, els centres gironins han comptat amb 24.426 estudiants no universitaris que són forans. 9.077 alumnes estrangers són d'Educació Primària, 6.223 d'Educació Infantil i 5.395 d'Educació Secundària Obligatòria. 1.404 són de FP de Grau Mitjà, 966 de Batxillerat i 535 d'Escoles d'Idiomes. La resta dels estudiants no universitaris forans són de FP de Grau Superior i d'Escoles Artístiques, entre altres programes formatius.

Ara bé, el percentatge d'alumnat estranger és diferent en funció de la titularitat dels centres. Segons les mateixes dades del Ministeri d'Educació, Girona també és la província de l'Estat amb un percentatge més alt d'alumnat estranger en els centres que són públics. En concret, els centres públics gironins han liderat amb un 20% en els estudiants no universitaris que són forans.

En canvi, el curs 2015-16, Girona s'ha situat com la segona província de l'Estat amb un percentatge més alt d'alumnat estranger en els centres que són privats. Així mateix, el percentatge dels privats és la meitat que el dels públics. Per tant, els centres privats gironins han tingut un 9,9% dels estudiants no universitaris que són forans. En aquest cas, els centres privats de Sòria han liderat amb un 10,4% d'alumnat estranger.

Contrast de dades
Ara bé, la situació de Girona és radicalment diferent amb altres territoris de l'Estat espanyol. Per exemple, el curs escolar 2015-2016, Barcelona ha registrat un 11,1% d'alumnat estranger. Tot i això, el contrast de les dades encara és més evident si es compara el percentatge de Girona amb el de Jaén i Còrdova, que han tingut un 1,9% dels estudiants no universitaris que són forans. En el cas de La Corunya i Sevilla, el percentatge d'alumnat estranger és d'un 2,2%, mentre que a Pontevedra d'un 2,3% i a Badajoz d'un 2,4%, igual que a Cadis.

Pel que fa a la diferència en funció de la titularitat, a part de Girona, els centres públics amb més alumnat estranger s'ha situat Lleida amb un 18,7%, Almeria amb un 18,1% i Tarragona amb 17,6%. En el cas dels privats, Lleida ha registrat un 9,7% i Conca un 8,7% en els estudiants no universitaris que són forans.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

Els alumnes gironins amb el menjador gratuït baixen un 19%

Els alumnes gironins amb el menjador gratuït baixen un 19%

En canvi, els estudiants de la demarcació que reben un ajut del 50% per a aquest servei pugen un...

Un vedell refugiat al santuari Gaia es retroba amb la seva mare

Un vedell refugiat al santuari Gaia es retroba amb la seva mare

Una campanya a la xarxa permet que els dos animals tornin a estar junts després de tres mesos...

Propostes d´oci per fer aquesta tarda a les comarques gironines

Propostes d´oci per fer aquesta tarda a les comarques gironines

Conferències, presentacions de llibre, exposicions, premis i contes per als petits

Dani Ramírez inaugura la Fira del Bolet d´Albanyà

Dani Ramírez inaugura la Fira del Bolet d´Albanyà

Un cop realitzat el concurs de collita de bolets, el municipi d'Albanyà va celebrar ahir la Fira...

Enllaços recomanats: Premis cinema