La Diputació de Girona ha condedit una subvenció de 15.000 euros pel projecte de restauració i conservació del castell de Palagret (Mabarrera) i una subvenció de 12.000 euros per al projecte de restauració i conservació de la torre Desvern, a l'Ajuntament de Celrà.

L'Ajuntament de Celrà va adjudicar les obres de restauració del castell de Palagret per un import de 21.428 euros, aportant així 6.428 euros del pressupost municipal. El projecte d'intervenció té com a objectiu fer més visitable el castell, fer entenedor tot el conjunt arquitectònic, recuperar-ne la forma original i garantir la seguretat dels visitants. La intervenció arqueològica es correspon a un espai de planta pseudosemicircular situada a la banda est del fossat que defensava el castell, excavat ja els anys 2014 i 2015. Amb aquesta nova excavació es preveu finalitzar tota la zona per tal de documentar totes les estructures i espais. També es realitzaran tasques de consolidació de les estructures exhumades, refer els nivells de circulació de les diferents estances i consolidar el mur que delimita pels costats nord, est i sud de tota aquesta zona excavada.

Per altra banda l'Ajuntament de Celrà aportarà 26.717 euros per complementar l'actuació per rehabilitar la vessant nord de la coberta de la torre Desvern, que tindrà un cost total de 38.717 euros. Aquesta actuació a la coberta nord de la torre és necessària perquè presenta problemes per filtracions que han malmès l'estructura.