Banyoles aquest cap de setmana tornarà a ser medieval amb la Fira Aloja, que dissabte estrenarà un espectacle de la companyia local Alma Cubrae, «L´arnés del cavaller», que aclarirà tots els dubtes sobre els cavallers i les seves armadures. També per primera vegada, a la plaça Major s´instal·larà un punt d´informació turística que promocionarà tant la fira com la ciutat i la comarca.

El mercat de la 8ena edició de la Fira Medieval Fantàstica de Banyoles-Aloja tindrà més parades que mai, amb 93 estands que des de divendres a la tarda i fins diumenge ocuparan el carrer Àngel Guimerà, la plaça Major, Pia Almoina, Abeurador, Porta Turers, Canal i al carrer Major.

Les activitats començaran demà a la tarda, amb una lectura de contes medievals a la Biblioteca de Banyoles, però el gruix del programa es desenvoluparà dissabte i diumenge amb muntatges com «Bufons a la cort», «Scroon el diable alat», «El perfumer» o «El Follet blanc», a més de tallers infantils de varetes màgiques o de fer pa.

Els espectacles d´Alma Cubrae -que comptarà amb prop de 50 voluntaris- «El Torneig d´Herois» i «Les Remeieres» són un dels grans atractius de l´Aloja, tal com s'ha destacat en la presentació de la fira. Altres propostes destacades seran el tir a l´orc, la programació de visites guiades, l´espai esotèric, tir amb catapulta, les exposicions, les passejades en poni, l´exposició o la demostració de vol de falconeria. Per la seva banda, els comerciants del carrer de la Canal muntaran parades de caire medieval, es podrà fer una volta a l´Estany amb la barca Tirona amenitzada per activitats teatralitzades medievals o assistir a la presentació del llibre «La cuina medieval i renaixentista», de Jaume Fàbrega.

La regidora de Comerç, Consum, Turisme, Fires i Promoció econòmica de Banyoles, Joana Vilà, ha informat que «enguany hem volgut fer un tomb important a la Fira, incorporant moltes més parades, activitats, tallers, exposicions, activitats itinerants per a tot tipus de públic». Vilà ha afegit que «instal·lant el punt d´informació turístic no només volem informar de la Fira sinó que volem explicar al visitant tot el què la ciutat els pot oferir en qualsevol època de l´any».

L´Ajuntament organitza la Fira Aloja, amb la col·laboració de la Diputació, la companyia Alma Cubrar i M21eventos. A més, hi col·laboren el Departament d´Empresa i Ocupació de la Generalitat, el SOC, l´Associació Banyoles Comerç i Turisme, el Ministeri de Treball, i el Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya.