L'Ajuntament de Banyoles promou una campanya per la festa de Sant Martirià a favor del respecte amb el gènere, la identitat i l'orientació sexual, que s'ha denominat «Et respecto, em respectes?» i s'ha fet visible amb l'edició de cartells específics.

El gruix d'actes de la festa major de Banyoles es concentraràn el cap de setmana vinent, tot i que el traumatòleg Josep Lloveras va pronunciar el pregó inaugural aquest diumenge al migdia.

De cara a les activitats festives que es duran a terme els propers dies, l'Ajuntament ha presentat tres cartells elaborats amb motiu de la campanya informativa «Et respecto, em respectes?» que té com a objectiu «tenir una festa de Sant Martirià lliure de d'actituds irrespectuoses amb el gènere, la identitat o l'orientació sexual» -tal com va informar el Consistori.

En els cartells es publiciten els telèfons d'emergències (112) i d'urgències contra la violència (900 900 120). A més, s'hi afirma que «Ni la nit ni la festa són excuses per cometre agressions verbals o físiques per motiu de gènere, identitat o orientació sexual». Tot utilitzant el mateix canal, l'Ajuntament banyolí dóna el següent consell als ciutadans: «si pateixes alguna agressió o en presencies alguna, no callis».