L'Escola d'Educadors Especialitzats de les Comarques Gironines compleix trenta anys, i ho celebrarà amb una jornada a la Facultat de Psicologia i Educació de la UdG, que tindrà lloc l'11 de novembre. El començament de l'Escola va representar un pas més per a la consolidació de l'actual professió d'educadors socials i, segons els seus actuals responsables, «ho va fer recollint la iniciativa i l'impuls de persones que tenien la voluntat de formar-se en allò que dia rere dia estaven fent en els seus llocs de treball».

«La singularitat del projecte i dels objectius, l'equip que va estar al cas del seu desenvolupament, les persones que s'hi van formar i la seva oportunitat històrica van fer que encara ara sigui un referent en la professió i, també, en la implantació d'una manera d'entendre l'educació social», destaquen així mateix els actuals responsables de l'escola.

En la jornada, es retrà reconeixement a l'equip que va impulsar l'Escola, a qui va formar part de l'equip docent, a qui va facilitar la implantació i també als alumnes que hi van passar, que van aplicar la seva proposta en la seva pràctica professional.

«Des de llavors, han estat 30 anys de perspectives, de reptes, d'enfocaments, de contextos d'intervenció i de somnis. Ara, hem volgut crear una meravellosa oportunitat de parlar i conversar sobre quins han estat els reptes i les perspectives al llarg d'aquests 30 anys i també dels futurs», expliquen els representants de l'escola d'educadors especials.

Inscripcions obertes

La jornada ha sigut impulsada per la Fundació SER.GI i la Universitat de Girona, i portarà per títol «Antics i nous reptes de l'educació social. 30 anys de l'Escola d'Educadors Especialitzats de les Comarques Gironines».

Al web i al Facebook de la Fundació hi ha obert un espai on es troben documents de l'Escola i on tothom que ho desitgi es pot inscriure a la jornada.