Un jove de Peralada és el nou hereu de Catalunya. Es tracta d'Adrià Malagón i juntament amb Dària Ferrer, de Batea, es van convertir aquest cap de setmana en nous hereu i pubilla de Catalunya. Així es va donar a conèixer a Puig-reig, a l'acte de proclamació dels nous representants del pubillatge nacional d'aquest 2016. Un certamen organitzat pel Foment de les Tradicions Catalanes i l'Ajuntament de Puig-reig que va aplegar prop d'un miler de persones.

Després de les proves realitzades durant el cap de setmana, els 31 hereus i les 40 pubilles de 47 municipis catalans candidats a ocupar aquests càrrecs van seguir de prop el desenvolupament de l'acte a la plaça Nova de Puig-reig. Una vegada acomiadades les persones que el darrer any han representat a Catalunya i a les comarques de Girona, així com a les de Barcelona, Tarragona i Lleida, va ser el moment de conèixer els nous representants que el proper any seran els encarregats de difondre la cultura dels seus pobles i del seu país per arreu.

Pel que fa als nous representants de les comarques de Girona, Laia Mercader, de Vidreres, va esdevenir la pubilla de les comarques gironines i segona dama de Catalunya. Així mateix, Ramon Labró, de Ripoll, es va convertir en el primer fadrí de Catalunya i hereu de les comarques de Girona.

En aquesta nova plantilla d'hereus i de pubilles, la resta de representants per al proper any són: Roderic Gastón, del Segrià, hereu de les comarques de Lleida i quart fadrí de Catalunya; Olga Rodríguez, d'Ascó, pubilla de les comarques tarragonines i quarta dama de Catalunya; Ferran Marçal, dels Pallaresos, hereu de les comarques tarragonines i tercer de Catalunya; Clara Torrelles, de Rosselló, pubilla de les comarques lleidatanes i tercera dama de Catalunya; Josep Pla, de la Valldan, segon fadrí de Catalunya i hereu de les comarques barcelonines; Maria Lluís, de Sitges, pubilla de les comarques de Barcelona i primera dama de Catalunya.

La jornada d'aquest cap de setmana a Puig-reig també va servir per acomiadar els qui fins ara havien estat pubilla i hereu.