Els consells de barri de l'Ajuntament de Banyoles s'amplien aquest mes amb el veïnat de Can Puig, de manera que a la ciutat ja funcionaran sis organitzacions d'aquest tipus. Aquesta és una iniciativa de l'àrea municipal de Participació ciutadana.

Per a la recta final de 2016, el consistori ha convocat els sis consells de barri entre el 3 de novembre i l'1 de desembre, amb totes les sessions a dos quarts de 9 del vespre. Aquest dijous 3 de novembre se celebrarà el primer al consell de barri de la Farga -al Centre Cívic Banyoles. El següent serà el consell de barri de Sant Pere -el 8 de novembre al casal de barri de Sant Pere-, el nou consell de barri de Can Puig -el dia 17 a l'escola de Can Puig-, el de Mas Palau -el dia 22 al casal de barri de Mas Palau-, el de les Rodes -el dia 24 de novembre a la sala d'actes de l'Ajuntament- i, per últim, el consell de barri de Canaleta -l'1 de desembre al local del projecte socioeducatiu de Canaleta.

La regidora de Participació ciutadana de Banyoles, Clàudia Massó, va explicar que «els consells de barri són un espai que ens permet conèixer les idees, preferències i preocupacions dels veïns i veïnes, i serveixen per tenir un tracte proper de manera permanent amb els ciutadans». Massó va afegir que «amb la mateixa voluntat hem creat un nou consell de barri a Can Puig».

Els consells de barri de Banyoles pretenen garantir i impulsar la participació dels ciutadans i de les associacions en els assumptes municipals. Són consells de participació que tenen caràcter consultiu, de formulació de propostes i suggeriments.