França s'ha inspirat en el projecte educatiu de Dipsalut per formar els escolars gironins en la lluita contra el mosquit tigre. Aquest curs, les escoles del litoral mediterrani francès han començat a desenvolupar un programa formatiu basat en el del Servei de Control de Mosquits i l'Organisme de Salut Pública de la Diputació, que des del 2009 ha ensenyat a més de 45.000 alumnes gironins les estratègies per combatre l'insecte, que pot ser vector de transmissió de malalties com el zika, el dengue o el chikungunya.

El projecte educatiu, que inclou una part teòrica i un altra de pràctica, comença explicant als escolars les particularitats de l'insecte i del seu cicle vital. Els alumnes aprenen a identificar les larves del mosquit, quins són els punts de cria més habitauls i què cal fer perquè no proliferi.

A més, se'ls proporciona un estoig d'entomòleg i se'ls ensenya a usar-lo per a que, amb amb aquest material, els petits busquin i capturin larves a casa seva i al seu entorn.

El treball de conscienciació, recorden des de Dipsalut, és important, perquè el 80% dels llocs on cria el mosquit tigre són privats i l'administració no hi pot accedir.

Els resultats dels primers treballs de camp, duts a terme aquest estiu, han evidenciat que un 96% dels alumnes del sud-est de França tenien larves de mosquit tigre a casa seva.

També ha permès identificar els punts de cria més habituals: plats de sota els testos, abeuradors de les mascotes, piscines amb aigua estancada de fa temps, embornals, canaleres, dipòsits d'aigua i estris i deixalles emmagatzemats a balcons, terrasses i jardins.

El responsables del programa gal afirmen que està aconseguint implicar els infants i les seves famílies en la captura de larves.

I que aquest treball els fa adonar que existeixen molts petits espais on el mosquit tigre es pot desenvolupar. Veuen que són a casa seva o ben a prop i es consciencien de la necessitat d'eliminar possibles punts de cria evitant acumulacions d'aigua, per petites que siguin.