L'Empordà i el Ripollès tenen la mitjana d'edat més alta

En canvi, el Gironès i la Selva disposen de la mitjana d'edat més baixa · La Diputació estrena una eina que visualitza en un mapa la informació urbanística, cartogràfica i demogràfica

06.02.2017 | 00:45

L'Alt Empordà, el Baix Empordà i el Ripollès són les comarques gironines que tenen la mitjana d'edat més alta. Així es pot veure a través del mapa del Sistema d'Informació Territorial Municipal (Sitmun); una eina que acaba d'estrenar la Diputació de Girona. Amb aquest visualitzador, es pot observar la informació urbanística, cartogràfica i demogràfica dels municipis de la demarcació. En l'àmbit demogràfic, una de les dades que es pot consultar sobre el mapa és l'edat mitjana de les diferents poblacions gironines. D'aquesta manera, tal com es pot veure a la captura de pantalla que acompanya aquest article, de color vermell més fosc apareixen els municipis que tenen una mitjana d'edat propera als 50 anys, mentre que de vermell més clar es mostren les localitats que disposen d'una mitjana d'edat propera als 40 anys.

Sitmun

Segons la informació que es visualitza amb aquesta eina, el Gironès i la Selva tenen la mitjana d'edat més baixa. El mapa també apunta que Portbou i Queralbs són els dos únics municipis de la demarcació de Girona que presenten una mitjana de més de 50 anys. La resta se situen per sota d'aquest llindar, dividits en tres franges d'edat: menys de 40 anys, de 40 a 45 i de 45 a 50. A l'Alt Empordà i al Baix Empordà, tot i que la majoria de les poblacions tenen una mitjana d'edat de 40 a 45 anys, diverses localitats de les dues comarques disposen d'una mitjana de 45 a 50 anys. Ara bé, el cas més evident d'una mitjana d'edat alta és el Ripollès, ja que gairebé tots els seus municipis es troben a la franja de 45 a 50 anys.

Pel que fa a la resta de les comarques gironines, el Gironès és el territori on més freqüenta una mitjana d'edat baixa, perquè la majoria de les seves poblacions estan al grup de menys de 40 anys. Així mateix, la Selva compta amb diverses localitats que es troben a la franja de menys de 40, tot i que alguns dels seus municipis també estan al grup de 45 a 50 anys. Al Pla de l'Estany, les franges més habituals són les de menys de 40 anys i de 40 a 45, mentre que a la Garrotxa es tracta de les de 40 a 45 anys i de 45 a 50. Per acabar, tal com es pot observar al mapa de la mitjana d'edat –generat pel visualitzador Sitmun–, les poblacions de la Cerdanya se situen entre els grups de menys de 40 anys, de 40 a 45 i de 45 a 50.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Notícies relacionades

Comarques

L´Aeroport de Girona tanca el mes de juliol amb un 17% més de passatgers

L´Aeroport de Girona tanca el mes de juliol amb un 17% més de passatgers

Es consolida com l'aeroport català que més creix en usuaris en relació al mateix mes de l'any passat

L´Equip Pediàtric de la Garrotxa ha realitzat 260.000 visites en cinc anys

L´Equip Pediàtric de la Garrotxa ha realitzat 260.000 visites en cinc anys

La iniciativa ha permès incorporar de la cirurgia pediàtrica a l'Hospital d'Olot

Cornellà estrena un parc ideat per infants

Cornellà estrena un parc ideat per infants

Un nou parc infantil situat a tocar de l'escola Vall del Terri acaba d'entrar en servei i, quan...

Comença el període de cacera a mitja veda a Girona

Comença el període de cacera a mitja veda a Girona

Es limita la batuda a un màxim de vuit tórtores i vint guatlles per persona i dia · Es podrà caçar...

El Pacma Girona protesta per l´ús de llames en un circ

El Pacma Girona protesta per l´ús de llames en un circ

El partit animalista es queixa de l'ús de camèlids i dromedaris en l'espectacle i remarca que la...

Enllaços recomanats: Premis cinema