Cinc municipis gironins recullen signatures avui en suport del manifest de la campanya a favor de les persones refugiades Casa nostra, casa vostra. El col·lectiu s'ha plantejat la jornada com una marató de recollida de firmes i de conscienciació ciutadana.

Les poblacions gironines on es podrà signar el manifest són Girona, Lloret de Mar, Cassà de la Selva, Banyoles i Sant Julià de Ramis. Pel que fa a Girona, a la 1 del migdia es llegirà el manifest «No oblidem la frontera Sud» i es durà a terme una performance simbòlica en commemoració dels fets ocorreguts el 6 de febrer del 2014 a Ceuta, quan la Guàrdia Civil espanyola va disparar bales de goma i pots de fum a persones que intentaven creuar nedant per la platja del Tarajal, tot provocant la mort d'almenys 15 persones ofegades. L'acte comptarà amb la presència del cuiner Josep Roca, el rector de la Universitat de Girona, Sergi Bonet, el cantant Eduard Canimas, l'escriptor Josep Fonalleras, el llibreter Guillem Terribas, representants sindicals i personalitats religioses de diferents confessions.

A tot Catalunya, la recollida de signatures de Casa nostra, casa vostra avui mobilitza un centenar de municpis. S'han plantejat arreu actes culturals, mobilitzacions ciutadanes i activitats al carrer. El programa s'ha elaborat gràcies a una vintena de grups territorials de la campanya, constituïts al llarg de les últimes setmanes.