L'Agència de Salut Pública de Catalunya està investigant una intoxicació alimentària amb prop d'una trentena d'afectats que va tenir lloc aquest cap de setmana a la Fira del Conill de Vilafant. El Departament de Salut té constància de 28 intoxicats, de moment, tots amb una simptomatologia lleu que no va requerir hospitalització.

Segons ha explicat el Departament de Salut, ja s'ha determinat l'establiment de la fira altempordanesa on es va originar la toxiinfeció alimentària i les enquestes epidemiològiques realitzades pels tècnics de l'Agència de Salut Pública apunten com a pressumpte aliment implicat uns raviolis de pasta farcits de conill amb salsa.

Els afectats, membres de diverses famílies que van passar per la fira, van presentar símptomes lleus i de poca durada. En tots els casos, el quadre de símptomes va incloure vòmits, malestar i diarrea, que es van manifestar al cap de nou o deu hores després d'haver consumit el producte en mal estat i que van remetre passades entre 12 i 24 hores.

Algunes de les persones intoxicades van haver de ser ateses en centres de salut, però cap dels casos va haver de ser hospitalitzat, segons fonts de la Conselleria de Salut.

Ara, un cop Salut Pública ha determinat quin dels nou estands que oferia productes als visitants de la fira estaria implicat en la intoxicació alimentària, està investigant com s'ha produït la contaminació dels aliments i el microorganisme causant del problema.

Els tècnics de l'Agència de Salut Pública estan valorant les instal·lacions, la higiene, la manipulació dels aliments i els controls de l'establiment.