Nou consultes, tres incidències i tres demandes de sensibilització és el resultat dels dos mesos i mig de funcionament del Servei d'Atenció Integral a la Diversitat Sexual, Afectiva i de Gènere a Olot. Es tracta d'un servei de cita prèvia les 24 hores que es va activar el 24 de febrer. Les atencions tenen lloc a la seu del Consorci de Benestar Social.

Segons va explicar Josep Berga, regidor d'Atenció a les Persones pel PDeCAT, dues de les incidències van ser de persones que es van sentir discriminades en establiments. Ha indicat que el Servei ha pres mesures sobre els 2 casos. L'altre cas feia referència al missatge homòfob d'un lema pintat en una paret.

Pel que fa a les consultes, n'hi van haver d'altres municipis interessats en un servei únic a les comarques gironines. També n'hi van haver de mestres interessats en com evitar que un alumne se senti discriminat per causa de la seva inclinació sexual. A més de mestres, hi ha hagut pares que han demanat orientació.

Sobre les demandes de sensibilització, Berga va explicar que es tracta de cartells i actes destinats a normalitzar les identitats sexuals.

Va posar com a exemple els actes programats per dissabte, dia 17 de maig, a Olot. En concret, a les 11.30 hi haurà un concert de la cantautora Jessica Mellado. A les 12 hores pintaran un pas de vianants amb els colors de la bandera de Sant Martí al carrer Antoni Llopis i a les 13 hores presentaran l'Associació LGTBI TALCOMSOM d'Osona i les entitats que formen part de la Comissió Unitària 28J de Girona. La festa també servirà per donar a conèixer el Servei d'Atenció de la Garrotxa.