Un incendi va cremar ahir al matí una sitja i maquinària d'una sala d'una filatura de les Preses. Els Bombers s'hi van desplaçar amb dotze dotacions i no es van produir ferits.

El telèfon d'emergències va rebre l'avís dels fets pels volts de tres quarts de set del matí i a les vuit ja havien donat el foc per extingit.

L'espès fum que va provocar el foc es podia veure des de diversos punts del municipi. Amb tot, l'incendi sortosament no es va estendre i només va afectar una habitació de la indústria, ubicada a la carretera del Corb, al polígon industrial de les Preses.

A quarts de nou del matí encara hi havia mitja dotzena de dotacions dels Bombers treballant-hi per evitar que el borró es tornés a encendre. Els Bombers van estar unes hores més al lloc de l'incendi per tal de ventilar la nau i refrescar el material per evitar una tornada del foc.

El foc només va afectar una part de la fàbrica i no tindrà efectes en l'activitat de la indústria.

Les causes del succés es desconeixen però l'espai de la filatura on es treballava en aquell moment del matí era una sala on es trinxen draps i, d'aquests, alguns porten ferro. Això provoca guspires i, en aquest cas, una d'aquestes hauria pogut ser el que hauria encès el material tèxtil que s'emmagatzema a la zona i, també, la màquina.

L'estança que es va incendiar es troba a la part final de la indústria i, sortosament, això va evitar que les flames afectessin la resta de la nau.

Aquesta indústria es troba al polígon industrial i es veu des de la C-152 -la via que uneix les Preses i Olot-, cosa que ahir va provocar més d'un ensurt als conductors que anaven cap a Olot, a una hora del matí en què molta gent es dirigeix cap a la seva feina.