Dipsalut, l'Organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona, ajuda els ajuntaments del litoral gironí a costejar els operatius de vigilància i salvament. Hi destina un total de 376.000 euros.

Aquest estiu, vint municipis han sol·licitat aquesta ajuda per a un centenar de platges. Es tracta de totes les platges de la demarcació on es té constància que s'ofereix servei de socorrisme.

Dipsalut assumeix fins a una quarta part del cost dels operatius. Subvenciona la contractació i formació de personal, el pagament a empreses o entitats proveïdores del servei, la compra o lloguer de material per a la feina de vigilància i salvament i les despeses de mantenir els equips i instal·lacions. El suport econòmic només es concedeix als municipis on se certifica que es dona un servei adequat.

Platges cardioprotegides

L'Organisme de Salut Pública també cedeix temporalment desfibril·ladors per garantir la cardioprotecció de les platges. Per aquest estiu, es preveu cedir-ne una cinquantena als diferents serveis de vigilància i salvament que treballen al litoral gironí. Se sumaran als aparells que ja hi ha implantats als municipis, als que duen els cossos d'emergències i als propis dels operatius de socorrisme.